AKT laajentaa tukilakkoaan satamiin –  ahtaajat jäävät pois töistä torstaiaamuna

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT laajentaa Posti- ja logistiikka-alan unionin PAUn lakkoa koskevaa tukilakkoaan satamiin. Ahtaajien tukilakko alkaa torstaina kello 6 ja päättyy lauantaina kello 6, jos postikiistaa ei saada ratkaistua.

Tukilakon aikana työstä pidättäytyvät työntekijät, jotka tekevät työtä Satamaoperaattorien ja AKT:n välisen ahtausalan työehtosopimuksen piirissä.

Postin työehtoriitaa ei saatu eilen sovittua, kun Medialiitto hylkäsi neljän selvityshenkilön ehdotuksen pakettilajittelijoita koskevan kiistan ratkaisemiseksi. Medialiiton mukaan pakettilajittelijoiden siirto toiseen työehtosopimukseen on ollut Postin oma päätös, eikä asia Medialiiton mukaan kuulu sen ratkaistavaksi.

Postityöntekijöitä edustava PAU ei hyväksy pakettilajittelijoiden siirtoa Medialiiton ja Teollisuusliiton väliseen työehtosopimukseen. Kiista pakettilajittelijoiden asemasta on estänyt sovun löytymisen postialan tes-neuvotteluissa PAUn ja työnantajaliitto Paltan välillä.

Tänään AKT:n tukilakko aiheuttaa merkittäviä häiriöitä pääkaupunkiseudun linja-autoliikenteeseen. Bussinkuljettajien lakko alkoi aamuyöllä kello kolme ja jatkuu vuorokauden.

Myös Merimies-Unionin ja Ilmailualan Unionin tukitoimet aiheuttavat tänään isoja häiriöitä meri- ja lentoliikenteeseen.

PAU ilmoitti myöhään eilen illalla jatkavansa lakkoja 22. joulukuuta asti. Lakot laajenevat tänään Postin toimihenkilö- ja myymälätehtäviin, kun tähän mennessä ne ovat koskeneet postinjakelua, -käsittelyä ja -kuljetusta sekä pakettilajittelua.