AKT:n lakko pysäyttäisi torstaina joukkoliikenteen Raumalla – Nämä Rauman Gyytin ja Seutu+-liikenteen vuorot ajetaan

Torstaiksi uumoiltu lakko pysäyttäisi ison osan paikallisliikenteestä.

| Päivitetty

Auto- ja kuljetusalan Työntekijäliitto AKT kertoo lakkoilevansa torstaina 14.12. Lakot kattavat kaikkiaan 150 yritystä ja noin 17 000 työntekijää.

AKT vastustaa hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia.

AKT:n osalta mukana on liki kymmenen toimialaa. Mukana ovat kuorma-autoala, linja-autoala, kaupan automiehet, säiliöauto- ja öljytuoteala, matkatoimistoala, terminaalitoiminta, huolinta-ala sekä ahtaus. 

Rauman seutua koskettavista yrityksistä mukana ovat ainakin Auramaa Logistiikka Oy, Euroports Rauma Oy, Lassila & Tikanoja Oy, Onnibus.com Oy, Satakunnan Liikenne Oy ja LS-Liikennelinjat Oy. 

Rauman Gyytista vastaa LS-Liikennelinjat. 

LS-Liikennelinjojen Rauman esimies Lauri Jalonen toteaa, että näillä näkymin kaikki Rauman Gyytin vuorot jäävät ajamatta.

– Mitään varmaan ei tässä vaiheessa vielä pysty sanomaan, mutta siltä se nyt näyttää, että torstaina liikenne pysähtyy, Jalonen arveli tiistaiaamulla.

Myös Satakunnan Liikenteen liikennepäällikkö Petteri Hurskainen kertoo, että tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että Satakunnan Liikenteen osalta kaikki liikenne on torstaina pysähdyksissä.

– Ehkä jotain vuoroja saadaan esimiesvoimin pyöritettyä, mutta se on kovin marginaalista. Lähinnä se voisi tarkoittaa Rauman seudulla joitain työmatkavuoroja TVO:lle, mutta koulumatkoihin emme taivu, Hurskainen sanoo. 

Rauman kaupunki tiedotti tiistai-iltapäivällä, että vain osa vuoroista pystytään ajamaan. Joukkoliikennesuunnittelija Mikael Saive kertoo tiedotteessa, että ensisijaisesti pyritään ajamaan lakisääteiset kuljetukset, kuten koululaisvuorot. 

Lakon toteututessa vain alla olevat Rauman Gyyt -vuorot ajetaan:

  • Klo 8: linja 80V Vermuntila – Kodisjoki – Monna – Savila

  • Klo 15.05: linja 80V Savila – Monna – Kodisjoki – Vermuntila

Seutu+-joukkoliikenteestä ajetaan vain seuraavat vuorot:

  • Linja 54 ajetaan normaalisti

  • Klo 15.10: linja 59 Rauma – Uotila – Vasarainen – Unaja

  • Linja 154 ajetaan normaalisti

  • Linja 151 ajetaan normaalisti

Osa kulkee, osa ei

Satakunnan Liikenne ajaa OnniBus FLEX -pikavuoroliikennettä Porista Helsingin, Tampereen, Turun ja Vaasan suuntaan.

Onnibus kertoo tiedotteessaan, että liikennetilanne tulee elämään hyvin lyhyelläkin varoitusajalla ja yhtiö liikennöi torstaina poikkeuksellisella mallilla.

Suuri osa torstain vuoroista tulee peruuntumaan, mutta yhtiö ei osannut tiistaiaamupäivällä kertoa, mitkä vuorot perutaan ja mitkä ajetaan. Myyntikanavissa vuorot tulevat edelleen näkymään, vaikka niitä ei ajettaisi. Ajantasaiset tiedot ajettavista vuoroista löytyvät Onnibus.comin Liikennetiedotteet -sivulla.

Lakko pysäyttää toteutuessaan myös junaliikenteen torstaina. Junavuorot Satakunnassa eivät kulje.  

Juttua päivitetty. Lisätty Satakunnan Liikenteen liikennepäällikön kommentiti 12.12. klo 8.27. LS-Liikennelinjojen kommentit kello 9.45. Lisätty junaliikenteen tiedot klo 10.28. Lisätty Onnibus.comin tiedot klo 11.27. Lisätty kaupungin tiedottamat vuorot klo 14.52. 

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut