Ala-Satakunnassa on nyt uusi kulttuurireitti

Heli Laaksosen Ojanpohjan madonnat valloittavat Kuolimaan uudessa Jokivarren Aitta -galleriassa. Kuva: Heli Laaksonen

Hinnerjoen, Kodisjoen ja Kuolimaan kylät yhdistävä Kolmijoen kulttuurireitti tarjoaa 40 kilometrin säteellä museoelämyksiä, gallerioita, ITE-taidetta ja ammattitaidetta, kansantiedettä, paikallishistoriaa, kotieläimiä ja kahvilatuotteita.

Hinnerjoelta löytyy suuri ja monipuolinen museoalue sekä taidegalleriaksi muuntuva Kivinavetta.

Museoalueella on runsaasti maatalous- ja kotiseutuesineistöä sekä muiden muassa 1 500 kahvikupin kokoelma ja seinällinen puumerkkejä.

Kivinavetassa on valokuvia, kollaaseja, veistoksia, käsitöitä ja keramiikkaa 17 taiteilijalta.

Uusi taidegalleria Kuolimaalla

Kodisjoella Väinö ja Hilma Ylenin taidekodissa voi henkistyä Väinö Ylenin ITE-patsastaiteesta ja nykytaiteilijoiden teoksista.

Parhaillaan taidekodissa on esillä Tommi-Wihtori Roströmin grafiikkaa.

Rauman Lapin Kuolimaalla avaa perjantaina 17.7. ensimmäistä kertaa ovensa ikivanhassa luhtiaitassa Jokivarren Aitan galleria, kesäkahvila ja tapahtumapiha.

Vuonna 1745 rakennettu aitta on jo itsessään nähtävyys, samoin sitä ympäröivä avara viljavainio ja laidunmaa lampaineen. Gallerian seinille ripustavat töitään hollantilainen taiteilija Judith van Grunsven, designer Katri Oikarinen, kuvataiteilija Taina Kuittinen ja runoilija Heli Laaksonen.

Kolmijoen kulttuurireitin pääsymaksut liikkuvat maltillisesta ilmaiseen. Kohteiden aukioloajat vaihtelevat tänä kesänä, mutta paras päivä lähimatkailuun on sunnuntai.