Alaikäisten alkoholinkäyttötapaukset vähentyneet

Poliisin tehovalvonnan tuoreiden tilastojen mukaan alaikäisten alkoholinkäyttö ja huumausainerikkomukset ovat vähentyneet vuosi vuodelta.

Tänä syksynä mietoja alkoholijuomia hävitettiin yli puolet vähemmän kuin kaksi vuotta sitten. Huumausainerikkomukset ovat vähentyneet samassa ajassa lähes kolmannekseen. Myös lastensuojeluilmoitukset ovat pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna vähentyneet.

Tämän syksyn valtakunnallisessa tehovalvonnassa poliisi hävitti alaikäisiltä mietoja alkoholijuomia noin 839 litraa ja väkeviä noin 77 litraa. Huumausainerikoksia kirjattiin 25.

Viime vuonna mietoja alkoholijuomia tuhottiin yli tuhat litraa ja väkeviä alkoholijuomia n. 94 litraa. Nuorison huumausainerikkomuksia kirjattiin neljäkymmentäviisi. Kaksi vuotta sitten tuhotuksi kirjattiin lähes 1800 litraa mietoja alkoholijuomia ja väkeviä alkoholijuomia n. 85 litraa.

Tänä vuonna lastensuojeluilmoituksia tehtiin 496, Viime vuonna ilmoituksia tehtiin 476 ja vuotta aiemmin 771. Pidemmällä aikavälillä tarkasteltuna lastensuojeluilmoitusten määrä on laskussa.

Poliisi valvoi tehostetusti nuorten päihteiden käyttöä koulujen alkamista edeltävänä ja sitä seuraavana viikonloppuna viikoilla 32 ja 33 eri puolilla Suomea.