"Alihankintamessuilla on huomenna kiva olla raumalainen"

Iiro Laine (vas.) ja Heikki Nurmi selasivat painotuoretta esitettä. Kuva: Janne Rantanen

Rauman meriklusteriyritysten katalogista ilmestyi tänään uusi versio. Rauman kaupungin yritysasiantuntija Heikki Nurmi kertoi, että esitteessä on 64 meriklusterin toimijaa Raumalta - kymmenen enemmän kuin vuonna 2016.

Nurmi arvioi, että kaikkiaan Rauman meriklusterissa on liki 80 meriteollisuus-, meriliikenne- ja satamatoimintayritystä sekä keskeistä julkisen sektorin toimijaa.

- Eikä tuossa luvussa ole vielä palveluita kuten majoitusta, tarkensi Nurmi.

Päivitetty katalogi ilmestyy hyvään saumaan.

- Alihankintamessuilla on huomenna kiva olla raumalainen, sillä RMC:n suuret tilaukset ovat varmasti hyvin tiedossa, sanoo Nurmi.

Hän tarkoittaa viime viikolla varmistunutta neljän sotalaivan kauppaa. Niiden lisäksi RMC rakentaa autolautan Wasalinelle ja Tallinkille.

Englanninkieliselle esitteelle on Nurmen mukaan selvä tarve.

- Meriteollisuus on muuttunut verkostomaiseksi projektitoiminnaksi. Yritysten pitää kehittää ja markkinoida omaa osaamistaan.

Yritystiedot keräsi Laine Direct, joka vastasi myös esitteen painamisesta. Katalogi on ladattavissa myös digitaalisessa muodossa.

Laine Direct on satsannut digitaalisuuteen etunojassa.

- Tarjoamme asiakkaille monikanavaista markkinointia. Asiakkaistamme noin 90 prosenttia on pääkaupunkiseudulla, kertoi toimitusjohtaja Iiro Laine.