Alihankkijajohtaja: Raumalaiset yritykset mukaan telakkatalkoisiin

Joukko suomalaisia yrityksiä on päättänyt ottaa osaa STX:n telakoiden pelastusoperaatioon. Telakoiden alasajo viiltäisi rajusti etenkin meriteollisuuden alihankkijoiden liiketoimintaa.

Alan toimijat ovat kaivaneet naftaliinista edunvalvontajärjestönsä Suomen telakkateollisuuden alihankkijat ry:n. Yhdistys on nyt perustettu uudestaan, ja siihen liittyneet yritykset selvittelevät parhaillaan mahdollisuuksiaan osallistua Turun telakan TUI-risteilijätilausten rahoituskysymysten ratkaisemiseen.

Yhdistyksen puheenjohtaja, Laivasähkötyö Oy:n toimitusjohtaja Juha Hietarinta kertoo, että yhdistykseen on liittynyt jo 42 yritystä. Vielä ainakin 40:n mukaan lähtemistä odotellaan. Suurin osa yrityksistä on Turusta, pääkaupunkiseudulta ja Forssasta. Rauman seutu on edelleen kuitenkin melko valkoinen laikku kartalla. Ilmeisesti seutukunnalta on tällä haavaa mukana vain yksi yritys. Hietarinta osoittaa kutsunsa raumalaisille yrityksille.

– Raumalaisia kaivataan mukaan! Tämä on valtakunnallinen, eikä pelkästään turkulainen hanke.

Hietarinta vakuuttaa, että yhdistyksen tavoite on pitää toiminnassa sekä Rauman että Turun telakat.

Hietarinta pitää mahdollisena, että yhdistys hankkisi osuuden telakasta. Kohtuullisella osakepotilla aukeaisivat myös ovet yhtiön hallitukseen. Hän uskoo, että yhdistyksen läsnäolo ja vaikutusmahdollisuudet voisivat vakuuttaa myös valtion telakkatoiminnan jatkuvuudesta.

– Jotta valtio lähtisi telakkatoimintaan, olisi toiminnan oltava ehdottomasti kannattavaa.