Alkukesän lämpimyys ei vielä ole vilkastuttanut Rauman saaristoa

Lämmin alkukesä ei vielä sanottavammin ole saanut veneilijöitä liikkeelle Rauman saaristoon.

– Toki siellä porukkaa on, mutta olen hieman yllättynyt, ettei veneilysesonki ole päässyt vielä kunnolla käyntiin, vaikka keli onkin ollut kesäinen, toteaa luutnantti Petri Westerberg Rauman merivartioasemalta.

Kesäkuun alku ja koulujen päättyminen vilkastuttavat selvästi veneliikennettä Rauman edustalla. Mitä lähemmäs juhannusta mennään, sitä kiivaammaksi tahti käy.

– Olemme jo aloittaneet partioinnin, mikä lisääntyy asteittain juhannusta kohti. Käytössämme on kolme venettä, ja juhannukseksi olemme taas kaavailleet poliisin, tullin ja rajavartiolaitoksen yhteispartiointia, Westerberg kertoo.

Raumalaisveneilijät osaavat kiitettävästi huolehtia turvallisuudestaan merellä. Veneiden varustetaso on hyvä, ja tätä nykyä pelastusliivitkin puetaan useimmin ylle, kun paatin nokka kääntyy kohti merta.

Petri Westerberg myöntää, että Rauman saaristokohteissa tapahtuva alkoholin anniskelu näkyy jonkin verran lisääntyneinä ruorijuoppoustapauksina.

– On sillä varmasti pieni vaikutus. Alkoholia nauttineena voi helposti tulla mieleen, että lähdetäänpäs nyt käymään saaressa, kun siellä on se baarikin.

Alkavana veneilykesänä merivartiosto järjestää useita vesiliikenteen valvontaoperaatioita.