Aloita aamu Pitsiviikon kunniaksi puistojoogalla

Katariinanpuistossa puut kurkottelevat yläilmoja. Rauman joogayhdistyksen järjestämässä puistojoogassa yleisökin pääsee verryttelemään jäseniään.

Puistojoogassa käydään läpi yksinkertaisia liikkeitä rauhallisella asenteella. Tiedossa on muun muassa selkärangan kiertoja sekä eteen- ja taaksetaivutuksia.

– Ei kannata pelätä, että liikkeet olisivat liian hankalia. Joku saattaa ehkä taipua enemmän kuin toinen, mutta joogassa ei kilpailla. Joogaharjoitus on kokemus: nyt ihmisillä on hyvä tilaisuus kokeilla, mitä se omalla kohdalla tuntuu. Tässä luonnon ja historian lähellä on hyvä myös rauhoittua, joogayhdistyksen puheenjohtaja
Seppo Kuusistosanoo.

Hän naurahtaa, että vaikka jooga ei vaadi erikoisempia puitteita, ulkosalla esimerkiksi valo tuo harjoitukseen oman lisänsä.


Puistojoogaan saapuvien kannattaa pukea päälleen joustavat vaatteet ja ottaa mukaansa jonkinlainen alusta. Esimerkiksi retkipatja tai sopii tarkoitukseen mainiosti.

– Tai vaikka eteisestä napattu räsymatto, Seppo Kuusisto lisää vaihtoehtoja.

Pitsiviikon puistojoogat järjestetään Katariinanpuistossa vanhan kirkon raunioiden luona. Joogaamaan pääsee sunnuntaina kello 9–9.45, maanantaina kello 18–18.45 ja tiistaina kello 9–9.45.