Tiukkoja rajoituksia kaikkiin yleisötilaisuuksiin Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa – Lukon pelit tauolle, Rauman teatteri peruu esityksensä, yo-juhlien järjestelyyn muutos

Lounais-Suomen aluehallintovirasto (avi) kertoi keskiviikkona kokoontumisrajoitusten kiristyksistä Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa. Rajoitukset ovat voimassa torstaista 3.12. alkaen.

Satakunnassa voi järjestää sisätiloissa ja rajatuilla ulkoalueilla korkeintaan 20 hengen yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Niissä on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Varsinais-Suomessa rajoitukset ovat vielä kireämmät, sillä yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten raja sisällä on 10 henkilöä. Rajatuilla ulkoalueilla raja on 20 henkilöä.

Muun muassa Rauman teatteri kertoi peruvansa kaikki joulukuun esityksensä.

Rauman Lyseon lukion ylioppilasjuhla pidetään muuttunein järjestelyin. Paikalla Rauma-salissa ovat vain ylioppilaat, osa henkilökunnasta ja esiintyjät. Juhlaa voi seurata Rauman kaupungin YouTube-kanavalla lauantaina 5.12. kello 11 alkaen.

Jääkiekon Liiga kertoi myös, että kaikki ottelut ovat tauolla 3.-19.12. Näin ollen myös Rauman Lukon liigaottelut on peruttu kyseisenä aikana.

Varsinais-Suomessa koronan epidemiologinen tilanne on kiihtymisvaihe, mutta lähellä leviämisvaihetta. Satakunnassa on ollaan kiihtymisvaiheessa, mutta Pohjois-Satakunnassa jo leviämisvaiheessa.

Avin mukaan epidemiatilanteen hillitsemiseksi on tärkeää, että jokainen toimii vastuullisesti.

– Vastuullisella toiminnalla ja määräysten noudattamisella voimme yhdessä pitää huolen siitä, että tartuntatautitilannne ei pahene. Korostamme, että on tärkeää noudattaa myös kuntien ja sairaanhoitopiirien antamia suosituksia, avin tiedotteessa sanotaan.

Jos yleisötapahtumia ja yleisiä kokoontumisia järjestetään sallituissa rajoissa, niissä tulee noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi.

Ohjeisiin kuuluvat muun muassa seuraavat pykälät:

  • osallistujien tai seurueiden välille on turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälin ylläpitämiseen.
  • tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Juttua muokattu kello 15.01: muokattu otsikkoa ja lisätty tietoa teatterista ja ylioppilasjuhlista.