Aluepalopäällikkö hyppäsi lomamoodista suoraan töihin kuultuaan, että Santtiolla palaa – paloa käytetty esimerkkinä, kun toiminnan kehittämistä on pohdittu

Kari Alanko kuvailee Santtion metsäpaloa isoksi ja vaativaksi keikaksi. Erityisen kiitoksen saavat sopimuspalokunnat.

Kari Alanko ilmoittautui lomalta töihin pian sen jälkeen, kun tieto Santtion palosta tuli. Alanko työskentelee Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen aluepalopäällikkönä ja johtaa pelastustoiminnan palveluyksikköä.

– Meitä päivystäviä päälliköitä on vain viisi, ja tiedettiin, että luvassa on iso ja vaativa keikka. Hyppäsin suoraan lomamoodista ensimmäiseksi paloyöksi töihin, Alanko muistelee.

Santtion palo on ollut Alangon mukaan tapausesimerkkinä esillä pelastuslaitoksen seminaareissa kansallista tasoa myöten.

– Kun tällaisia isompia tilanteita tulee, niin kyllä niistä otetaan kaikki mahdolliset asiat opiksi, niin hyvässä kuin pahassakin.

Pitkässä palossa haasteeksi muodostuu työn fyysinen vaativuus.

– Kun tehtävän pituudessa puhutaan päivistä, siinä pitää jo miettiä työvoiman järjellistä käyttöä. Ne olosuhteet ovat aika kovat.

Apua saatiin lukuisilta naapuripelastuslaitoksilta, joiden kanssa on Alangon mukaan tehty tiivistä yhteistyötä molempiin suuntiin.

Lisäksi Alanko kiittää erikseen sopimuspalokuntia.

– Niiden rooli Santtion palossa oli suuri. Ilman heitä ja heidän valmiuttaan palo olisi ollut huomattavasti haasteellisempi, Alanko sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut