Aluevaalit 2022 päivittyvä seuranta: Äänet laskettu, raumalaisia läpi yksitoista

Kuva: Juha Sinisalo

klo 23.45 Äänet laskettu

Eveliina Perälä tipahti viime metreillä varasijalle. Lopulliset tulokset:

https://ls24.fi/uutiset/aluevaalien-tulospalvelu-2021#/06

klo 23.35 Euralainen kauppias kiinni viimeisessä paikassa

Kun ääniä on laskematta enää Ulvilassa, on viimeisenä aluevaltuustoon pääsemässä euralainen Eveliina Perälä (kok.). Toiseksi viimeisessä paikassa on kiinni eurajokelainen Heimo Nikula (kesk.)

Pekka Wallenius (sd.) on käytännössä varmistanut paikkansa. Tapio Ailasmaa on jäämässä varavaltuutetuksi.

Raumalta valtuustoon pääsee tällä tietoa yksitoista edustajaa.

klo 22.38 Wallenius menossa viimeisenä läpi

Raumalainen Pekka Wallenius (SDP) on tällä hetkellä menossa viimeisenä eli 69:ntenä läpi uuteen Satakunnan hyvinvointialueen valtuustoon. Äänistä on laskettu 96,4 prosenttia.

Walleniuksen lähin uhkaaja on toinen raumalainen, Tapio Ailasmaa (vas.).

klo 21.56 Laitila saamassa edustajan Varsinais-Suomen hyvinvointialueen valtuustoon

Kun äänistä on laskettu 70,3 prosenttia, on laitilalainen osastonhoitaja Tanja Raisto-Elo nousemassa valtuustoon. 

 

klo 21.55 Eurajoen äänet laskettu - äänestysprosentti on 54,2

Eurajoelta Satakunnan hyvinvointialueen valtuustoon on nousemassa Ilona Sjöman (SDP), Marja Vaitomaa (kesk.), Vesa Jalonen (kesk.), Heimo Nikula (kesk.).

 

klo 21.50 Rauma saamassa 11 edustajaa aluevaltuustoon

Kun ääniä on laskettu 75 prosenttia nämä raumalaisehdokkaat ovat menossa uuteen aluevaltuustoon:

Kristiina Salonen (SDP), Marja-Leena Alho (kok), Matias Marttinen (kok), Sauli Ahvenjärvi (kd), Sari Seimelä (SDP), Helena Ollila 8kesk.), Mirja Ylijoki (SDP), Jami Toivonen (Ps), Erja Starck (SDP), Elina Junnila (kok), Tapio Ailasmaa (vas).

 

klo 21.30 Liki puolet Satakunnan uusista valtuutetuista 55-74-vuotiaita

Uuden Satakunnan hyvinvointialueen valtuuston enemmistö on naisia. Valtuustossa naisia on 37 eli 53 prosenttia kaikista valtuutetuista. Miehiä valtuustoon on tulossa 32.

Valtaosa eli kolmannes valtuutetuista on 55-64-vuotiaita. Seuraavaksi eniten eli 26 prosenttia on 35-44-vuotiaita. 65-74-vuotiaita on 19 prosenttia. 18-34-vuotiaita on 10 prosenttia kaikista valtuuteuista. Yksi uusi valtuutettu on näillä näkymin yli 75-vuotias.

 

klo 21.26  Aluevaalien äänestysprosentti jäi 47,5 prosenttiin koko maassa

Historian ensimmäisissä aluevaaleissa kävi äänestämässä 47,5 prosenttia äänioikeutetuista.Äänestysprosentti jäi selvästi alhaisemmaksi kuin esimerkiksi viime vuonna kuntavaaleissa, joissa äänestysprosentti oli 55,1.

Nämä aluevaalit ovat näillä näkymin ainoat, jotka järjestetään erillisinä vaaleina. Seuraavat aluevaalit vuonna 2025 pidetään kuntavaalien yhteydessä.

klo 21.08 Nuorin valtuutettu 18-vuotias

Kun äänistä oli laskettu reilut 58 prosenttia, uuden Satakunnan hyvinvointialueen nuorimmaksi valtuutetuksi on nousemassa 18-vuotias porilainen Julia Liljegren (vihr.). Seuraavaksi nuorin on keskustan 21-vuotias Joonas Immonen Huittisista. Kolmanneksi nuorin on kokoomuksen 26-vuotias Jaakko Aromaa Pomarkusta.

Valtuuston nuorimpiin kuuluu myös vihreitä edustava porilainen 29-vuotias Laura Pullinen.

 

klo 20.30 Innokkaimmin Raumalla äänestettiin Pyynpäässä ja Lapissa

Raumalla innokkaimmin äänestettiin Pyynpäässä ja Lapissa. Molempien alueiden äänestysprosentti oli 56. Laiskimmin vaaliuurnalla kävivät Vanhan Rauman asukkaat. Alueen äänestysprosenttia on vain 43.

 

klo 20.27 Rauman äänestysprosentti 48,2

Rauman äänestysprosentti jäi ensimmäisissä aluevaaleissa alle 50 prosentin ollen 48,2 prosenttia. Suurin osa raumalaisista antoi äänenstä jo ennakkoon, sillä vaalipäivänä äänestämässä kävi alle 20 prosenttia äänestäneistä.

 

klo 20.15 Nämä raumalaiset menossa läpi

Kun ääniä on laskettu lähes 63 prosenttia, muun muassa nämä raumalaiset ehdokkaat ovat menossa uuteen aluevaltuustoon:

Kristiina Salonen (SDP), Marja-Leena ALho (kok), Matias Marttinen (kok), Sari Seimelä (SDP), Sauli Ahvenjärvi (kd), Helena Ollila (kesk.), Mirja Ylijoki (SDP), Jami Toivonen (PS), Erja Starck (SDP), Elina Junnila (kok), Pekka Wallenius (SDP), Rainer Lehti (SDP), Tapio Ailasmaa (vas.).

 

klo 20.06  SDP Satakunnan voittaja

Kun äänistä on laskettu vähän yli puolet SDP on saamassa äänistä 30,4 prosenttia ja 22 paikkaa uudesta aluevaltuustosta.

Kakkosena tulee kokoomus 19, 9 prosentilla ja 13 paikalla. Myös keskusta on saamassa 13 paikkaa 19 prosentin ääniosuudella. Perussuomalaiset ovat neljännellä sijalla 11, 6 prosentilla ja 8 paikalla. Vasemmistoliitto on saamassa 10,3 prosenttia äänistä ja 7 paikkaa. Vihreät saanevat 4,3 prosentilla 3 paikkaa. Kristillisdemokraatiti ovat saamassa 3 prosentin ääniosuudella 3 paikkaa.

 

Klo 20.05: Raumalainen Kristiina Salonen (sd) Satakunnan ääniharava 

Kristiina Salonen (sd) sai ennakkoääniä yhteensä 1878 ääntä.  Toiseksi eniten ääni on saanut Eeva Kalli (kesk.) 1108 . Kolmannelta sijalta löytyy puolestaan Matias Marttinen (kok) 847 ääntä.