Aluevaltuutetut korottivat järjestöavustusta neljännesmiljoonalla – näin moni valtuutetuista oli valmiina nappaamaan avustuksen omista ryhmärahoistaan

Aluehallituksen puheenjohtaja hämmästyi ryhmärahakeskustelusta.

Satakunnan hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui maanantaina päättämään tulevasta budjetista.

Valtuutetuilla oli yhteinen huoli hyvinvointialueen taloustilanteesta ja siitä, että vuosina 2025 ja 2026 jää alijäämää katettavaksi yli 90 miljoonaa euroa.

Samaan aikaan valtuustoryhmät halusivat talousarvion pohjaesitykseen yksimielisesti muutoksen, että järjestöavustusten määrää nostetaan 250 000 euroa.

Raumalaisvaltuutettu Jami Toivonen (ps.) tosin hämmästeli, miksi järjestöavustuksen määrästä ei pystytty päättämään jo aluehallituksessa.

– Vähän viime hetkillä tämä asia muuttui, ehkä siitä jää sitten se glamour pois. Tämä talouden tilanne on todella huono, mutta samalla halutaan lisätä tätä alijäämää, Toivonen totesi.

Hän jatkoi, että järjestöjen tukeminen on erittäin hyvä asia, mutta hän esitti, että avustus napsaistaan pois ryhmärahoista.

– Siinä jäisi valtuustoryhmille vielä tonnin per nuppi, Toivonen laskeskeli kannatetussa vastaesityksessään.

Ryhmäavustuksiin halusi puuttua myös Liike Nyt -puolueen Christa Lahto, jonka kannatetussa ehdotuksessa 345 000 euron ryhmärahaa pienennettäisiin 300 000 eurolla.

Lahdon esityksessä oli lisäksi maininta, että jokaisella valtuustoryhmälle jäisi 5000 euron ryhmäraha. Nyt 5000 euron ryhmäraha on jokaista valtuutettua kohden.

Aluehallituksen puheenjohtaja Harri Lehtonen (sd.) piti erikoisena koko keskustelua.

–Tämä ei ole oikea foorumi palata ryhmärahoihin, joista on päätetty vuonna 2022, lähes kaksi vuotta sitten.

Äänestyksen jälkeen ryhmärahat päätettiin pitää entisellään. Vastaehdotuksista eniten kannatusta sai Toivosen esitys. Sen puolella oli 13 valtuutettua pääasiassa perussuomalaisten ja Liike Nyt -ryhmistä. Pohjaehdotuksen puolella oli 56 valtuutettu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut