Alvar Aalto -viikko saapuu elokuussa Kauttualle, ja sen ohjelma on nyt julkaistu – "Eurassa on erityisen paljon kiinnostavaa koettavaa"

Länsi-Suomi vieraili Kauttualla sijaitsevassa Alvar Aallon terassitalossa vuonna 2016. Talo ja siellä järjestettävät kierrokset ovat olennainen osa elokuussa koittavan Alvar Aalto -viikon ohjelmaa. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Alvar Aalto -viikko saapuu tänä vuonna myös Euran Kauttualle. Järjestyksessään neljäs Alvar Aalto -viikko järjestetään tänä vuonna Porissa ja Eurassa 22.–30.8., ja sen teemaksi on valittu "Aalto arjessa".

Aiemmin viikko on järjestetty Seinäjoella, Jyväskylässä sekä Turussa ja Paimiossa. Tapahtuman tiedotteen mukaan kyseessä on "kaikille avoin ja elävä kaupunkitapahtuma, joka kutsuu tutustumaan arjen ympäristöihin arkkitehtuurin, muotoilun ja taiteen keinoin".

Tänään julkistettu ohjelmisto pitää sisällään niin konsertteja, näyttelyjä kuin kiertoajelujakin. Eurassa keskiössä ovat useat Aallon suunnittelemat tilat, joista tunnetuin on Kauttuan Terassitalo.

– Tapahtumaviikolla moniin Aalto-kohteisiin ja muihinkin Ruukinpuiston yksityiskäytössä oleviin tiloihin pääsee kurkistamaan sisälle, kun ohjelmassa on mm. avoimet ovet Kauttuan yli-insinöörin talolla ja Jokisaunalla. Eurassa on erityisen paljon kiinnostavaa koettavaa Aallon asumisen ja sisustamisen ratkaisuista kiinnostuneille, kertoo Euran kunnanjohtaja Juha Majalahti tiedotteessa.

Lisäksi on luvassa muun muassa Ruukinpuistokierros sekä laulukierros. Pääkirjastoon kohoaa näyttely "Arkielämän kuvia ja esineitä Aallon suunnittelemista taloista Kauttualla".

Sekä Porissa että Eurassa järjestetään myös yleisöseminaari, jossa syvennytään kullekin paikkakunnalle ominaisiin arkkitehtuurin ja kulttuurihistorian piirteisiin sekä ajankohtaisiin aiheisiin.

Lisätietoa tapahtumasta löytää sen verkkosivuilta osoitteesta www.alvaraalto.fi/alvaraaltoviikko.

Tapahtumaviikon järjestelyistä vastaavat tänä vuonna Euran kunta ja Porin kaupunki yhdessä Alvar Aalto -säätiön sekä lukuisten yhteistyökumppanien kanssa.

 

Lisää aiheesta

Eura ja Pori isännöivät Alvar Aalto -viikkoa elokuussa: tapahtumaan voi hakea mukaan