Amcor aloittaa yt-neuvottelut Kauttualla - selvitetään tehtaan mahdollista sulkemista

Amcor Flexibles Finland aloitti torstaina viralliset yhteistoimintaneuvottelut Euran Kauttuan ja Lieksan joustopakkauksia valmistavilla tehtaillaan selvittääkseen tehtaiden mahdollista sulkemista.

Yhtiön mukaan selvitystyön alkamisen syynä on molempien tehtaiden pitkään jatkunut taloudellinen kannattamattomuus.

- Päätös on kaikin puolin vaikea ja tiedostamme sen vaikutukset henkilöstöön. Olemme sitoutuneet tukemaan työyhteisöämme läpi koko selvitystyön ajan, sanoo Amcorin edustaja Lars Boettzau.

Selvitystyö alkaa ensi viikon torstaina ja jatkuu kuutisen viikkoa.

Tehtaat työllistävät yhteensä vajaat 200 työntekijää, joista yli 130 Eurassa.

Neuvottelut eivät koske Amcorin Valkeakosken tehdasta. Valkeakoski (Bemis, entinen UPM) tuli Amcorille suuressa yrityskaupassa tänä vuonna.

Kauttuan ja Lieksan tehtailla valmistetaan elintarvikkeiden pakkausmateriaaleja. Kauttuan tehtaan tärkein tuote on kahvipakkaus.

Nimi tehtaan portilla on vaihtunut vuosikymmenten saatossa: Euran Paperi, Ahlström Eurapak, Åkerlund & Rausing ja Amcor Flexibles Finland. Samalla aikoinaan suuri Euran Paperi on pilkottu moneksi pienemmäksi yritykseksi. 

Amcor puolestaan on laajentunut yritysostoilla maailman suurimmaksi pakkausfirmaksi. Euroopassa Amcorilla on useita kymmeniä tehtaita.