Ammattikorkealaiset Afrikassa - Raumalla rakennettu tutkimusalus avasi ovet Namibiaan

Projektipäällikkö Meri-Maija Marva (vas), merenkulun lehtori Jarmo Teränen, logistiikan lehtori Riitta Tempakka sekä merenkulun konepuolen lehtori Toni Haapanen matkalla Walvis Bayhin.

STX:n Rauman telakalle tutkimusalus RV Mirabilis saattoi olla välityö isompien laivaprojektien välissä. Satakunnan ammattikorkeakoululle Namibian valtion tilaama alus sen sijaan on iso asia.

SAMKille Mirabilis on poikinut projekteja jo yli miljoonan euron edestä. Lisää on tulossa ja mahdollisesti myös isosta naapurimaasta Etelä-Afrikasta.

– Neuvottelemme yhteishankkeesta, jossa kumppanina olisi Nelson Mandela Metropolitan -yliopisto. Jos saamme EU-rahaa, aloitus voisi ajoittua ensi vuoden syksyyn, kertoo projektipäällikkö Meri-Maija Marva.

Koulutusyhteistyön rinnalle on rakennettu suomalaisyritysten rypästä, jossa on mukana myös raumalaisia firmoja. Yhden luontevan linkin Etelä-Afrikkaan tarjoaa Rauman telakalla rakennettu jäätä särkevä monitoimialus S.A. Agulhas II.

SAMKin henkilökunnasta kymmenkunta on käynyt työmatkoilla Namibiassa. Tästä keväästä alkaen Afrikkaan lähtee myös merenkulun opiskelijoita harjoitteluun.

Kapteeni Vilho Hango, konemestari Paulus Tashiya ja kapteeni Heikki Koivisto  Mirabiliksen kannella. Afrikassa näkee näitä... ... ja näitä kanssa... ... sekä tällaisia. Projektipäällikkö Marva vauhdissa. Walvis Bayn satamaa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.