Ammattiliitto Pro: Uusia lakkovaroituksia teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle – koskettaa myös Raumaa ja Uuttakaupunkia

Raumalta lakon piirissä on Kongsberg Maritime Finland Oy. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Ammattiliitto Pro on tänään jättänyt uusia lakkovaroituksia teknologiateollisuuteen sekä suunnittelu- ja konsulttialalle. Pron nyt ilmoittamat lakot jatkavat aiemmin ilmoitettua kolmipäiväistä työtaistelua, joka alkaa 1.2.2023.

–  Pron tavoitteena on saavuttaa sopimukset mahdollisimman nopeasti niin, että lakoilta vältytään. Ilmoitamme uusista lakoista, jotta sopimusratkaisun hakemiseen on riittävä paine, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen sanoo tiedotteessa.

Suunnittelu- ja konsulttialan lakot koskevat työtä, jota tehdään teknologiateollisuuden lakon piirissä olevaan työpaikkaan.

Toinen lakko koskee 8.2.2023 kello 00.00 ja 10.2.2023 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja.

Kolmas lakko koskee 11.2.2023 kello 00.00 ja 17.2.2023 kello 24.00 välillä alkavia työvuoroja.

Molemmilla aloilla on voimassa koko aloja koskeva ylityökielto, joka on voimassa toistaiseksi.

Pro on esittänyt kahden vuoden sopimusta, jonka aikana palkkoja korotettaisiin 8,5 prosentilla. Osapuolten näkemysero palkankorotusten tasosta ja toteutusmallista on tällä hetkellä suuri.

– Työpaikoilta tulleiden viestien mukaan Pron jäsenet ovat valmiita lakkoon kunnollisten palkankorotusten puolesta, Malinen sanoo.

Raumalta lakon piirissä on Kongsberg Maritime Finland Oy ja Uudestakaupungista Valmet Automotive EV Power Oy.

Myös ammattiliitto PAM antoi eilen lakkovaroituksen. Länsi-Suomi uutisoi Raumalta olevan mukana kaksi suurta markettia.