Ampiaiset piinasivat festivaalikansaa Porissa

Poikkeuksellinen ampiaiskesä näkyi myös tämän vuoden Porispere-festivaalilla. Porin Kirjurinluodon vihainen ampiaisarmeija piti festivaalivieraita piinassa koko viikonlopun. SPR:n mukaan festarialueella jouduttiin hoitamaan yli kahtakymmentä ampiaisenpiston saanutta potilasta.

Järjestäjien mukaan ihmisten osalta Porispere oli silti jälleen iloinen rakkauden juhla: festivaalilla ei ole kertaakaan sen historian aikana ollut merkittäviä järjestyshäiriöitä.

Säät suosivat neljättä kertaa järjestettyä festivaalia. Aurinko paistoi ja lämpömittari posotti hellelukemissa pitkin kolmepäiväistä Porispere-karkeloa. Festivaalin järjestelyt, uudet palvelut ja lämmin tunnelma saivat yleisön keskuudessa varauksetonta suitsutusta.

Porisperessä oli tänä vuonna yhteensä noin 12 500 kävijää: perjantaina 4 000 vierasta, lauantaina 5 000 juhlijaa ja sunnuntain perhepäivässä 3 500 ihmistä. Sunnuntain yleisömäärä jäi odotetusti aiemmista vuosista, sillä tällä kerralla mukana ei ollut Cheekin tai Robinin kaltaista meganimeä.

– Vuoden kova työ palkittiin jälleen kerran loistavalla viikonlopulla. Ilahduttavaa on, että vuosi vuodelta Porispere koskettaa entistä laajempaa yleisöä ja uskollisten Porispere-fanien lisäksi väkijoukossa näkyi paljon uusia kasvoja. Itseäni riemastutti varsinkin lauantain bilehurmos, joka tempaisi meidät järjestäjätkin hetkeksi ilakoimaan muun yleisön mukana. Suunnitelmia pieniin muutoksiin ja väkimäärän kasvattamiseen meillä on jo toki ensi vuodelle, mutta parannukset tullaan tekemään niin, että ainutlaatuinen Porispere-henki säilyisi entisellään myös tulevina vuosina, kertoo festivaalitirehtööri Harri Vilkuna.