Ankkuritoiminta laajenee talven aikana koko Varsinais-Suomen alueelle – toiminnan keskiössä on nuoren ja perheen tukeminen "yhden luukun periaatteella"

Nuorten rikostentekijöiden tuen lisäksi Ankkuritoimintaan kuuluu kiinteästi myös lähisuhdeväkivaltatyö.

Varsinais-Suomen hyvinvointialueella Ankkuritoiminta laajenee talven aikana kaikkiin alueen kuntiin. Valtakunnallinen Ankkuritoiminta kohdistuu varhaisessa vaiheessa nuorten hyvinvoinnin edistämiseen ja rikosten ennaltaehkäisemiseen.

Valtakunnallista Ankkuritoimintaa tehdään poliisilaitoksilla tiimeissä, joihin kuuluu yleensä asiantuntijoita poliisin lisäksi sosiaali- ja terveyspalveluista sekä nuorisotoimesta. Toiminnalla edistetään lasten ja nuorten hyvinvointia ja ennaltaehkäistään rikollisuutta ja jengiytymistä.

– Ankkuritoiminnan keskiössä on nuoren tukeminen, mutta moniammatillisessa työskentelyssä huomioidaan koko perhe. Etuna on se, että nuorta ja hänen perhettään pystytään tukemaan ”yhden luukun periaatteella” ja eri viranomaiset ovat alusta asti mukana, asiakasohjauksen palvelujohtaja Jenni Kiviluoto kertoo.

Nuorten rikostentekijöiden tuen lisäksi Ankkuritoimintaan kuuluu kiinteästi lähisuhdeväkivaltatyö.

Tällä hetkellä Ankkuritoimintaa on Varsinais-Suomessa Turun, Loimaan ja Salon poliisiasemilla. Toiminta ei ole vielä käynnissä Kemiönsaarella, Paraisilla, Laitilassa, Uudessakaupungissa, Pyhärannassa, Kustavissa, Taivassalossa tai Vehmaalla. Toiminta laajenee talven aikana kaikkiin alueen kuntiin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut