Annika Eklundin kalenterissa taas kesä Raumalla: laulaja korvaa Erika Vikmanin kesäteatterin Leavings-musiikkinäytelmässä

Laulajalta ilmestyi viime syksynä pitkän tauon jälkeen uutta musiikkia. Myös kevääksi on tulossa uusi kappale.

Rauma on Annika Eklundille tuttu paikka, sillä hän on ollut mukana kahdessa Rauman kesäteatterin esityksessä. Viime syksynä laulaja teki pitkästä aikaa uutta musiikkia. Kuva: Juha Sinisalo

Rauman teatterissa katseet on varovasti käännetty jo ensi kesään ja viime vuodelta peruuntuneeseen Mitä kuuluu Marja-Leena -musiikkikomediaan. Erika Vikman jättäytyy esityksestä pois aikatauluongelmien takia. Hänen tilallaan Mikko Kivisen ja Otto Kanervan käsikirjoittamassa kantaesityksessä nähdään laulaja Annika Eklund.

Tuttu kaupunki

Rauma on näyttelevälle laulajalle tuttu paikka, sillä hän oli mukana jo 2014 esitetyssä Suklaasydämessä 2014 sekä Junnu Vainiosta kertovassa Sellaista elämä on -musiikkinäytelmässä 2018.

Perjantaina Eklund käväisi teatterilla kuvauksissa, joilla haettiin tuntumaa tuleviin rooleihin näytelmässä.

– Jonkun verran olen jo lauluihin tutustunut, itsekin olen omat Leevini nuoruudessani kuunnellut. Osa näytelmän lauluista on hyvin tuttuja.

Omana suosikkinaan Eklund pitää Elämä ikkunan takana -kappaletta.

Varsinaisesti laulutreenit alkavat maalis-huhtikuussa ja paikan päällä Raumalla harjoitellaan vasta toukokuun lopulla.Eklund on varovaisen innostunut kesäteatterista.

– Nyt pitää yrittää pysyä toiveikkaana, että esitys toteutuu.

Perheessä vaikeita aikoja

Pitkään alalla olleen muusikon viime vuosi oli katastrofaalinen. Perheen 12-vuotias poika sairastui vuosi sitten krooniseen suolistotulehdukseen colitis ulcerosaan.

Lisäksi pojalla on krooninen sappisairaus. Vakaviin sairauksiin on pitkään etsitty oikeaa lääkitystä.

– Nyt hän pystyy jo käymään normaalisti koulussa, mutta lääkkeitä on todella paljon.

Myös korona iski rajusti nelihenkiseen perheeseen, jossa molemmat vanhemmat ovat muusikoita. Eklundin mies on kitaristi, laulaja Jussi Turunen ja pariskunta esiintyy yhdessä myös duona.

– Henkisesti ja taloudellisesti viime vuosi oli raskas, mutta olemme kuitenkin pärjänneet. Korona on ollut päivittäinen puheenaihe. Toisaalta on ihanaa, että olemme molemmat luovalla alalla, toisaalta molemmilta on myös lähteneet työt alta.

15 vuotta toimineen yrityksensä Eklund lakkautti tämän vuoden alussa.

Hänellä on musiikkipedagogin koulutus ensi syksynä odottaa pianonsoitonopettajan pesti Sipoossa.

– Olen myös hakenut apurahoja ja suunnitellut ensi vuotta, jolloin on 30-vuotistaiteilijajuhlani.Eklund aloitti musiikin tekemisen jo 13-vuotiaana päästyään laulukilpailun kautta bändin solistiksi.

Uutta musiikkia

Ihan hiljaiseloa musiikkirintamalla ei koronavuonna silti ollut. Laulajalta ilmestyi viime syksynä kaksi uutta kappaletta, Haaveet tallella ja Ketään sellaista, pitkän tauon jälkeen.

– Julkaisutauko ehti venyä kahdeksan vuoden mittaiseksi.

Tuossa ajassa alalla on tapahtunut paljon.

– Nyt uusia biisejä tehdään yksi kerrallaan. Tänä keväänä on vielä tulossa yksi uusi kappale. Toivottavasti ne julkaistaan joskus myös albumina.

Eklundin genrenä pysyy iskelmä. Laulujen aiheet pohjautuvat henkilökohtaisiin tarinoihin.

– Uuden kappaleen sanoittaa Eija Hinkkala kertomani aiheen perusteella.Kevään keikkarintamalla on hiljaista, mutta laulajan toiveissa on, että duokeikat puolison kanssa toteutuisivat.

Puolelle katsomolle esitetään

Teatterissa tulevan kesän esitysten toteutumiseen suhtaudutaan toiveikkaasti.

– Etenemme sillä ajatuksella, että esitykset toteutuvat, sanoo markkinointipäällikkö Petteri Kangas.

Linjaus on se, että kesän esitykset toteutetaan, mikäli suositukset ja rajoitukset sallivat, että käytössä voi olla vähintään puolet katsomokapasiteetista.

Kesäteatteriin mahtuu 445 katsojaa.

– Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja informoimme asiakkaita mahdollisista erikoisjärjestelyistä heti, kun tilanne selviää.

Mikäli esitykset joudutaan perumaan, jo lunastetut liput hyvitetään.

– Ennakkokysyntä näyttäisi tilanteesta huolimatta olevan erittäin hyvää, joten lippuvarauksia kannattaa tehdä ajoissa. Varaukset eivät sido mihinkään ja esimerkiksi alle 10 henkilön varaukset voi lunastaa vasta viikkoa ennen esitysajankohtaa, Kangas kertoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut