Anniskelupaikkojen valvonta paljasti useita puutteita Satakunnassa

Kuluneena viikonloppuna suoritettu anniskelupaikkojen valvonta paljasti useita puutteita Satakunnassa. Poliisi, Tulli, Rajavartiolaitos, Satakunnan pelastuslaitos, Porin terveysvirasto ja Länsi-Suomen aluevirasto tarkastivat Satakunnan alueella sijaitsevia alkoholin anniskelupaikkoja, ravintoloita ja viihdepaikkoja.

Tarkastettavaia kohteita oli Rauman, Porin, Eurajoen ja Euran alueilla, yhteensä noin 80 kappaletta.

Valvonnassa paljastui useita puutteita muiden muassa anniskelupaikoissa päihtyneille alkoholin tarjoilua, häiriköintiä, ravintoloiden ylitäyttöä ja myös pieniä puutteita järjestyksenvalvonnassa.

Poliisi kirjasi havaitut puutteet ja epäkohdat ravintolavalvontakortteihin ja muut viranomaiset kirjasivat havaitsemansa puutteet ja epäkohdat omiin järjestelmiinsä. Valvonnan aikana poliisi antoi järjestyksenvalvojille ja muulle henkilökunnalle opastusta ja heille ilmoitettiin havaituista epäkohdista.

Ulkomaalaisvalvontaa, kuten henkilötietojen ja maassaoloedellytysten tarkistamisia suoritettiin anniskelupaikoissa ja niiden välittömässä läheisyydessä. Tarkistettavia oli 30 kappaletta, joista kahden henkilön kohdalla päädyttiin rangaistusmääräysmenettelyyn.