Antti Herlin kaipaa johtajilta päätöksiä ja jämäkkää toimintaa

Kone Oyj:n hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin tietää mistä puhuu, kun kyse on johtajuudesta. Hänen pääjohtajakaudellaan vuosina 1996–2006 Kone kasvatti liikevaihtoaan 550 miljoonasta 2,5 miljardiin. Hyvää johtajaa ohjaakin hänen mukaansa jatkuva kehittymisen tarve niin yrityksen kuin henkilökunnan osalta.

– Oman yrityksen kasvu pitää olla markkinoita nopeampi ja taloudellinen kehitys parempi kuin kilpailijoilla.

Herlinillä kilpailuhenki on ollut aina läsnä.

– Vaimoni ei aina jaksanut lähteä mukaan, kun kävin katsomassa naapurin peltoja. En voinut olla tyytyväinen, jos peltomme eivät olleet vähintään yhtä hyvin kynnetty kuin naapurilla, maanviljelijänä ennen Kone Oy:n aikaa toiminut Herlin muistelee.

Suomen ensimmäiseksi miljardööriksi viime vuonna noussut Antti Herlin kävi keskiviikkona Luvialla Satakunnan Perheyritysverkoston seminaarissa puhumassa hyvästä johtajuudesta. Hänen mukaansa hyvä johtaja on muun muassa rehellinen, luotettava, olennaisen näkevä jämäkkä päättäjä, jonka puheet kohtaavat teot.

– Väinö Linnan Vilho Koskelassa on paljon sellaisia piirteitä. Omista pidetään huoli ja sovitut asiat hoidetaan aina.

Hänen mukaansa positiivinen ja selkeitä ratkaisuja tekevä johtaja saa helposti joukkonsa puolelleen.

– Päättämättömyys sekoittaa nopeasti asioita. Päätös pitää tehdä, mutta välillä pitää myös osata myöhemmin todeta, että ei mennyt niinkuin piti. Tänään aletaan tehdä toisin.

– Eikä saa vain olla tyytyväinen hyviin suunnitelmiin, niitä pitää myös alkaa heti toteuttaa.

Lue lisää torstain Länsi-Suomesta.