Antti päästi Rauman seudun helpolla

Antti-myrskyksi nimetty myräkkä työllisti perjantaina pelastuslaitosta myös Rauman seudulla, kun aamupäivällä puita rojahteli teille Eurassa ja Säkylässä. Pelastuslaitos kävi lisäksi tarkastamassa Säkylän Pyhäjärvellä veneen, jolla ei kuitenkaan ollut hätää.

Idästä puuskittaisena puhaltanut tuuli takasi, että moni puu antoi röykytyksessä periksi. Tilanne kuitenkin rauhoittui, kun kello ehti puoleenpäivään.

– Jos tämä oli tässä, myrsky meni leppoisasti ohi. Tilanne on ollut yllättävän hyvä, vaikkakin pöllyävä lumi voi vielä haitata autoilijoita, sanoi neljältä Ala-Satakunnan päivystävä palomestari Timo Nurminen.

Raumalla sen sijaan tehtäviä ei kertynyt myrskyn takia ainuttakaan koko päivänä.

Läntinen Varsinais-Suomikin työllisti perjantaina pelastuslaitosta huomattavasti vähemmän kuin muut osat maakunnasta. Kemiönsaarella taas tehtäviä oli paljon, summasi päivystävä palomestari Marko Ahtikivi.

Koko Varsinais-Suomessa sattui pieniä peltikolareita ja ulosajoja jonkin verran, muutama peltikatto lähti ja puita kaatui aamusta alkaen tiheään tahtiin. Kolmen jälkeen iltapäivällä Turussa lumisade oli vähentynyt ja tuulenpuuskien pahin terä tuntui tylsyneen.

Rauman Energian ja Vakka-Suomen Voiman alueilla ei puuskaisesta itätuulesta ollut sähkönjakelulle perjantaipäivän aikana mainittavaa haittaa.

Anttiksi nimetty puhuri oli yksi voimakkaimmista mitatuista itämyrskyistä, kertoi Ilmatieteen laitos.