Anttila: STX hakee ratkaisuja yhtiön eikä yksittäisen telakan turvaamiseksi

STX Finland etsii tiedotteensa mukaan aktiivisesti ratkaisuja Suomen telakkateollisuuden pelastamiseksi. Tavoitteena on turvata toimintaedellytykset pitkälle tulevaisuuteen ja samalla päättää alaa vuosia rasittanut epävarmuus.

Ratkaisuja on haettu tiiviissä yhteistyössä STX Finlandin henkilöstön ja rahoittajien sekä muiden yhteistyötahojen kanssa. Yt-menettelyn mukaiset neuvottelut ovat käynnissä yhtiön työntekijöiden kanssa. Prosessi jatkuu eikä päätöksiä ole vielä tehty.

- Suomalainen telakkateollisuus on vääjäämättömien muutosten edessä. STX Finlandissa ratkaisuja haetaan koko yhtiön tulevaisuuden turvaamiseksi, ei vain yksittäisten telakoiden osalta, kommentoi STX Finland Oy:n varatoimitusjohtaja Jari Anttila.

- Julkisuudessa esillä olleet neuvottelut mahdollisesta lauttatilauksesta jatkuvat edelleen hyvässä yhteistyössä tilaajan kanssa. STX Finland arvioi jokaisen tilauksen toteutustavan erikseen, niin että lopputulos olisi koko yhtiön edun mukainen. Tämä toimintatapa on ollut hyvin tiedossa yhtiön sisällä, Anttila toteaa.