Apetit jatkaa tuotantonsa tehostamista ja ympäristövaikutusten pienentämistä: Säkylän tehtaalla luvassa materiaalitehokkuuskatselmus

Apetit tuottaa Säkylän tehtaallaan erilaisia ruokapakasteita, kuten kasvispihvejä. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Apetit kertoo käynnistävänsä materiaalitehokkuuskatselmuksen ruokapakastetehtaallaan Säkylässä. Katselmuksen tarkoitus on löytää konkreettisia parannustoimia hävikin vähentämiseksi, sivuvirtojen hyödyntämiseksi sekä kustannussäästöjen saavuttamiseksi.

Katselmus on osa elintarvikealan materiaalitehokkuussitoumusta, johon Apetit liittyi tämän vuoden tammikuussa. Sitoumuksen tavoitteiksi yhtiö on asettanut raaka-ainekäytön tehokkuuden parantamisen sekä sekajätteen ja vedenkulutuksen vähentämisen.

– Materiaalikatselmus on meille hyvä työkalu toiminnan edelleen tehostamiseen ja materiaalivirtojen hallintaan. Sen tuloksena yhdistyy meille kaksi olennaista tavoitetta: materiaalitehokkuuden ja samalla kannattavuuden paraneminen sekä tuotannon ympäristövaikutusten pienentäminen, sanoo Apetitin tuotanto- ja hankintajohtaja Ari Kulmala tiedotteessa.

Konkreettisia toimenpiteitä materiaalitehokkuuden parantamiseksi on yhtiön mukaan tänä vuonna jo tehty esimerkiksi parantamalla materiaalivirtojen seurantaa tuotannon eri vaiheissa.

– Vastuullisia tekoja on yksi Apetitin strategisista painopistealueista. Materiaalitehokkuus on hyvä esimerkki siitä, miten lähestymme yritysvastuullemme asetettuja tavoitteita konkreettisin toimenpitein, sanoo viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Sanna Väisänen.