Apetit leikkasi viidenneksen Säkylän tehtaan vedenkulutuksesta

Apetit on pienentänyt vedenkulutustaan Säkylän tuotantolaitoksensa juuresprosessissa noin viidenneksen. Vettä käytetään kasvisten pesuun ennen niiden pakastamista.

– Säästö syntyi vedensyötön tarkemmalla mitoituksella ja uudella vedenkulutuksen seurantajärjestelmällä, jonka toimitti Delta-Enterprise Ltd. Kun vuosikulutus on 150 000 kuutiota, säästö on merkittävä, kertoo Ruokaliiketoiminnan valmistuspäällikkö Jorma Itäluoma.

Säästöhankkeessa Apetit kävi läpi juuresprosessin kaikki vesisuuttimet, koulutti henkilöstöä ja hankki tuotantoon uuden vedenkulutuksen seurantajärjestelmän.

Aiemmin vain esimiehet seurasivat vedenkulutusta päiväkohtaisesti. Nyt seurantajärjestelmän näyttötaulussa on reaaliaikaisesti kuvattuna tuotannon tehdaslattia ja eri alueiden vedenkulutus.

Säkylän tehtaan vedenkulutus pieneni vuositasolla 18 prosenttia.

– Varsinainen hyöty syntyy jäteveden määrän pienentymisestä. Vuosittain laitos käyttää noin 150 000 kuutiota vettä, joka käytön jälkeen puhdistetaan Länsi-Säkylän tehdasalueen omassa jätevedenpuhdistamossa.