Apetit sitoutuu materiaalitehokkuuteen – tavoitteena vähentää sekajätettä ja vedenkulutusta

Apetit vihi syksyllä käyttöön uuden tuotantolinjan. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Säkylässä tehdasta pyörittävä Apetit liittyy elintarvikealan materiaalitehokkuussitoumukseen. Sitoutuneiden yritysten tavoitteena on raaka-ainekäytön tehokkuuden parantaminen, sekajätteen määrän pienentäminen sekä vedenkulutuksen vähentäminen.

– Materiaalitehokkuutta kehittämällä Apetit pyrkii parantamaan tuotantonsa tehokkuutta ja samalla kannattavuutta. Apetitin tavoitteena on myös tunnistaa entistä paremmin ne tuotannon eri vaiheet, joissa voidaan paitsi ehkäistä syntyvää raaka-aine- ja materiaalihävikkiä, myös säästää muita luonnonvaroja sekä tehostaa prosesseja edelleen, sanoo viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Sanna Väisänen.

Osana sitoumusta Apetit myös lisää henkilöstönsä valmiuksia parantaa ja kehittää toiminnan materiaalitehokkuutta.

Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksella vähennetään ruoan valmistuksen, jakelun ja kulutuksen ympäristövaikutuksia.

Sitoumuksen vuosille 2019–2021 ovat allekirjoittaneet maa- ja metsätalousministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö sekä ympäristöministeriö yhdessä Elintarviketeollisuusliitto ry:n, Päivittäistavarakauppa ry:n ja Suomen Pakkausyhdistys ry:n kanssa.

_logo_meren_vuosi.svg

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Parsakaaliwingsejä ja järvikalapuikkoja - Apetitin uusi tuotantolinja vihittiin käyttöön Säkylän-tehtaalla