Apetitin uusi tuotantolinja Säkylässä käynnistyy pian – tuplaa tuotantokapasiteetin

Investoinnin arvo on lähes kymmenen miljoonaa euroa.

Apetit Oyj:n Säkylän-tehtaan uuden tuotantolinjan käyttöönotto on lähellä. Kesän ajan uutta pihvi- ja pyörykkälinjaa on koekäytetty, ja varsinaisen tuotannon alkaminen häämöttää vain viikkojen päässä.

– Jatkuva tuotanto uudella linjalla alkaisi näillä näkymin elokuun puolessavälissä, kertoo yhtiön viestintäjohtaja Sanna Väisänen.

Väisäsen mukaan uuden linjan rakentaminen ja koekäyttö on sujunut suunnitelmien mukaan. Helmikuussa julkaisemassaan tilinpäätöstiedotteessa yhtiö kertoi, että uusi linja "käynnistyy asteittain kesällä 2019", joten aikataulussakin ollaan.

9,7 miljoonan euron investointi

Investoinnin arvoksi on kerrottu 9,7 miljoonaa euroa. Tuotantolinjalla tullaan valmistamaan kasvis- ja kalapohjaisia pakastepyöryköitä ja- pihvejä, ja sen luvataan jopa kaksinkertaistavan niiden tuotantokapasiteetin.

Apetit on kertonut pihvien ja pyöryköiden olevan yksi sen voimakkaimmin kasvavista tuoteryhmistä. Yhtiö keskittyykin pakastetuotteisiin entistä vahvemmin, sillä heinäkuussa se kertoi myyneensä tuoretuotebisneksensä ruotsalaisyhtiö Greenfoodille.

Tuoretuotetoiminta keskittyi Helsinkiin, joten Säkylän-tehtaaseen liikekaupalla ei ollut vaikutusta.

Uuden tuotantolinjan varassa lepääkin paljon, sillä yhtiön tulos jäi viime vuonna liki seitsemän miljoonaa euroa tappiolle.

Yhtiössä aloittaa syyskuun alussa myös uusi toimitusjohtaja, Esa Mäki, jonka tehtäväksi on määritelty "liiketoiminnan tehostaminen ja kannattavuuden selkeä parantaminen". Nykyinen pomo Juha Vanhainen siirtyy sivuun elokuun lopussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut