Aprillia, aprillia!

Aamulla moni meinasi hörpätä aamusumpit väärään kurkkuun, kun Länsi-Suomessa kerrottiin, että Lukko joutuu siirtämään välierottelunsa pelattavaksi Poriin. Syynä tähän oli kuulemma jäähallin kylmälaitteiston rikkoutuminen.

Kyse oli arvatenkin vain ja ainoastaan aprillipilasta, johon saatiin puhuttua mukaan myös hallimestari Tommi Cederberg, kenttämestari Pasi Männistö, Rauman Lukon viestintä- ja markkinointipäällikkö Marko Östman sekä jopa Porin Ässien toimitusjohtaja Jukka Hirsimäki. 

Pila sai niin kiitosta kuin moitettakin, sillä Lukko ja jääkiekko ovat monelle raumalaiselle pyhä asia.

Jutussa kerrottiin, että jo ostetut liput voisi palauttaa puolenpäivän jälkeen torilla Lukon palvelupisteeseen, jos ei Poriin halua lähteä ottelua seuraamaan. Pystykahvikojun pitäjä Jaana Valanne kertoi, että jokunen toriparlamentaarikko oli ensin säikähtänyt, kunnes ymmärsi jutun juonen.

– Pelilippuja ei kukaan ole yrittänyt minulle tyrkyttää, Valanne nauroi.

Länsi-Suomen aprillijuttua jaettiin jo aamupäivällä kiitettävästi sosiaalisessa mediassa, joten moni oli jo saanut tiedon, että filunkiahan koko juttu oli. Samoin paikallinen Radio Ramona vesitti juttua omalta osaltaan kertoen jo kello 10 jälkeen, että aprillipilahan moinen oli.

Myös Rauman kaupunki laittoi sosiaaliseen mediaan oman aprillijuttunsa. Raumalla on kuulemma onnistuttu risteyttämään uusi pajunkissalaji. Tämä Raumalla risteytetty laji on ainutlaatuinen, sillä sen kukinnot eli pajunkissat ovat sinikeltaisia. Raumalaisia kehotettiin keksimään uudelle lajille myös nimeä.

Elokuvaaja Jouko Nummela laittoi taasen Facebookin Rauma ennen ja nyt -ryhmään kuvan ja tekstin, jotka kertoivat Keskuspuiston Rojohoppe-lavan saavan purjelaivan takilan.

Kuvanveistäjä Kerttu Horila oli taas harrastanut kuvamanipulaatiota asettamalla torin nurkalle Eiffel-tornia muistuttavan rakennelman, joka saa kuulemma kiistellyt torikatoksetkin näyttämään pieniltä. 

Somessa pyöri myös varma tieto siitä, että raumalainen urheiluvälineliike on ostanut Rauman raatihuoneen omaan käyttöönsä. Tarinaa ryyditti museon kuva, jonka seiniä koristi useampikin urheiluvälinemerkin logo.