Aprillia, aprillia

Aprillijutut eivät ole jääneet tiedotusvälineissä historiaan. Länsi-Suomi kertoi aprillipäivänä, että yhdysvaltalainen alusvaatealan yritys Victor´s Secret on tulossa Rauman uuteen kauppakeskukseen.

Jutun mukaan kovassa nousussa oleva Victor´s Secret on tunnettu etenkin miehille suunnattujen saumattomien boksereiden valmistajana.

Satakunnan Kansa kertoi, että intialaisen jättikonsernin Mahindra & Mahindran juuri julkistettu osaomistus Sampo-Rosenlewin puimuritehtaasta toi nopeasti näkyviä muutoksia porilaisyhtiön tuotantotapoihin. Tehtaan pistoradalle ajetusta junasta on jo purettu työnorsuja, joita käytetään vastaisuudessa trukkien sijasta nosto- ja kuljetustöissä. Norsujen käyttö edustaa yhtiön ”nuukuuden” perinteitä, sillä niiden polttoainekulut ovat konevoimaa pienemmät, ja jätökset voidaan myydä Luotsinmäen uuden biokaasuvoimalan käyttöön.

Currya lounaakseen saaneille työntekijöille on ilmoitettu myös uudesta käytännöstä, jonka mukaan työntekijät saavat punaisen kastimerkin ja toimihenkilöt ruskean. Kaikki eivät asiaa ole sulattaneet, sillä toimitusjohtaja Prihtin turbaani oli liimattu torstai-iltana hänen toimistohuoneensa kattoon.

Jutussa kerrottiin perjantaisesta, uuteen toimintakulttuuriin liittyvästä yleisötilaisuudesta, jossa Gandhin asuun sonnustautuneen ex-toimitusjohtajan oli määrä soittaa piikkivuoteella perinteistä intialaista urkumusiikkia.

Aamulehden mukaan poliisi on kertonut ottavansa käyttöön miehitetyt XL-kamerapöntöt. Miehitetyt pöntöt ovat vastaus moitteisiin, joiden mukaan poliisi ei näy tarpeeksi liikenteessä.

Tavanomaisen valvonnan lisäksi uudesta kahden suunnan miehitetystä kamerapöntöstä pystyy kuvaamaan kätevästi myös taaksepäin, sillä pönttöpoliisi istuu pianojakkaran päällä ja pystyy tarpeen vaatiessa salamannopeasti pyörähtämään ympäri sekä nappaamaan kuvan loittonevasta ajoneuvosta takaapäin. Ominaisuus on erityisen näppärä moottoripyörien osalta, niissä kun ei ole etukilpeä.

Pönttöpoliisitoiminnasta vastaava poliisiylitarkastaja Amalia Telkkä-Putrakko Poliisihallituksesta kertoo, että kaikki kamerapönttöihin sijoitettavat poliisit ovat käyneet läpi rankan erikoiskoulutuksen, johon on kuulunut muun muassa kaksi viikkoa tornissa kököttämistä ja hernekeiton syöntiä Rajavartiolaitoksen Nuijamaan rajanylityspaikalla sekä astangajoogaretriitti Tartossa.

Kainuun Sanomat kertoi, että VR:n konduktöörien ulosmarssi johtaa täydelliseen mullistukseen Suomen rautatieliikenteessä ja matkustajapalveluissa. Kainuun Sanomien käsiinsä saaman salaisen muistion mukaan VR:n alkaa soveltaa pankeista tuttua palvelukonseptia, jossa asiakas tekee pankkivirkailijan työt.

Rautateille sovellettuna itsepalvelu tarkoittaa sitä, että konduktöörit saneerataan luonnottoman poistuman kautta kokonaan junilla kuleksimasta. Omien lippujen tarkastus luontuu asiakkailtakin yhtä kätevästi kuin olutjuopolta pullonpalautus.

Toisessa vaiheessa VR poistaa veturinkuljettajat. Veturinkuljettajienkin korvaamiseen tarvitaan ylimenokausi. Kajaanin rautatieasemalla oli määrä aprillipäivänä järjestää rekrytointimessut väliaikaisille veturinkuljettajille. Pätevyysvaatimuksia on kaksi: kohtalainen rollaattorin hallintataito ja huonot unenlahjat.

Forssan kaupunki julistaa asuinkatunsa ja kansallisen kaupunkipuistoalueensa koirankakattomaksi vyöhykkeeksi tästä päivästä lukien. Julistuksen perusteella kaupunki velvoittaa koiranomistajiaan rekisteröimään lemmikkiensä ulosteluokan ja pitämään kävelyreitit viiden metrin etäisyydellä väylän laidasta ulosteettomina, uutisoi Forssan Lehti perjantaina.

Kaupunki on alkanut periä koirista korkeinta 150 euron haittaveroluokkaa, ellei ulosteluokkaa ole määritelty. Koirat jaetaan ulosteiden perusteella kolmeen haittaluokkaan: pieniin, keskisuuriin ja suuriin pökäleisiin. Alemmat veroasteet ovat 50 ja 100 euroa vuodessa.

Koiranomistajat saivat tuoda lemmikkiensä koirankakkanäytteen Forssan torille kaupungin kojulle ulosteluokitusta varten. Pienen koiran haiseva ja jalkineisiin liimautuva uloste voi nostaa sen verotuksen isojen koirien tasolle.

Etelä-Suomen Sanomien mukaan Lahti on saamassa toisen joukkueen jääkiekon SM-liigaan, kun konkurssiseura Espoo Blues siirtyy ensi kaudella pelaamaan Pelicansin kotihallina tunnettuun Isku Areenaan. Samalla joukkueen nimi suomennetaan Lahden Siniseksi.

Espoolaisseuran konkurssipesä on myynyt tärkeimmän omaisuutensa eli liigaosakkeen vastaperustetulle Lahden Kiekkosininen -osakeyhtiölle, joka hakee paraikaa toimitusjohtajaa.

Kaupan takana on ESS:n mukaan ilmeisesti lahtelaislähtöinen miljonääri, joka ei toistaiseksi halua nimeään julkisuuteen.

Kiekkosinisen edustajan mukaan Pelicansin tällä kaudella nostattama jääkiekkohurmos osoittaa, että Lahdessa voi riittää yleisöä kahdelle liigajoukkueelle. Jutussa viitataan tutkimuksiin, joiden mukaan Lahdessa on jo ennestään yhtä paljon Bluesin kannattajia kuin Espoossa.

Tappara aikoo kaataa Kärpät välieräsarjassa salaisen aseen voimin: kaikessa hiljaisuudessa Tampereella on kehitetty nanoteknologiaan perustuva jääkiekkomaila, jolla kiekon lähtönopeus lyöntilaukauksessa voidaan lähes kaksinkertaistaa, kirjoitti Oulussa ilmestyvä Kaleva.

Koodinimellä Swinger kulkevalla mailalla on kanadalaislähteiden mukaan mitattu lähtönopeuksiksi jopa 240–280 kilometrin tuntinopeuksia. Uuden mailan rakenteessa on pystytty hyödyntämään nanoteknologian, komposiitin ja salaisen kumisekoitteen yhteisvaikutukseen: lyöntilaukaukseen valmistautuvan pelaajan mailanvarsi tekee jo taakseviennin aikana sisäisen heijausliikkeen, joka kääntyy vastavoimaksi, kun laukaus lähtee.