Apteekeissakin tehdään lääketutkimusta

Rauman Keskus-Apteekki on ollut Farenta Oy:n tutkimusyhteistyöapteekki vuodesta 2014. Raumalta tutkimusohjelmassa on mukana myös Paroalhon apteekki. Kuva: Esa Urhonen

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimealle ilmoitettiin viime vuonna yhteensä 181 Suomessa tehtävää kliinistä lääketutkimusta.

Uusien lääkkeiden lisäksi myös jo markkinoilla olevia lääkkeitä tutkitaan. Erityisesti lääkkeiden käyttäjiltä saatava kokemusperäinen tieto on hyvin haluttua. Lääketeollisuus käyttää kokemusperäistä tietoa muun muassa lääkkeidensä jatkokehittelemiseen sekä Kelalle menevissä hinta- ja korvattavuushakemuksissa.

Rauman Keskus-Apteekki on ollut Farenta Oy:n tutkimusyhteistyöapteekki vuodesta 2014. Raumalta tutkimusohjelmassa on mukana myös Paroalhon apteekki.

Käytännössä apteekeissa suoritettava tutkimustyö tarkoittaa asiakkaille tehtäviä kyselytutkimuksia.

– Kyselyjen avulla saadaan lääkkeiden käyttäjiltä ajantasaista tietoa esimerkiksi tutkittavan lääkkeen todellisesta annostuksesta, oheislääkityksestä, asiakkaan elämänlaadusta ja terveyskäyttäytymisestä, selvittää Keskus-Apteekin proviisori Maarit Tarvainen.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.