Arevaa kritisoidaan Ranskassa TVO:n tahallisesta harhauttamisesta

Ranskalainen talouspäivälehti Les Echos on uutisoinut, että sen käsiinsä saamassa tilintarkastusviranomaisen raporttiluonnoksessa Arevaa on luonnehdittu OL3-hankkeen tiimoilta liian optimistiseksi ja sitä on kritisoitu heikosta riskien arvioinnista. Aiheesta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Kauppalehti.

Raportissa arvioidaan, että laitostoimittaja oli aikoinaan valmis kaikkeen myydäkseen ensimmäisen EPR-laitoksen, jonka suunnittelu ei ollut vielä tarpeeksi pitkällä.

"TVO voisi yrittää osoittaa Arevan harhauttaneen sitä tieten tahtoen valmistautumisasteestaan ja kyvystään rakentaa voimala aikataulussa", raportissa todetaan Les Echos -lehden mukaan.

Olkiluoto 3 -ydinvoimalan oli tarkoitus aloittaa toimintansa vuonna 2009, mutta työt ovat edelleen kesken.

Areva ja Teollisuuden Voima vaativat toisiltaan miljardien korvauksia hankkeen viivästymisen ja sen aiheuttamien lisäkustannusten ja menetettyjen tulojen vuoksi.

Parhaillaan OL3-työmaalla putkisto- ja sähkötyömaat ovat seisahtuneet ja Areva on keskittynyt automaation työstämiseen Saksassa.

Laitostoimittaja on kuitenkin vakuuttanut, ettei työmaan hiljeneminen ja panostaminen automaatioon riskeeraa projektin valmistumista.

Lue Kauppalehden juttu tästä.