Ari Reunanen: Eurassa tehtävä nopeita tilaratkaisuja

Euran Paneliassa sijaitsevassa Viuhulan päiväkodissa kesällä sattuneen vesivahingon seurauksena poikkeusoloihin siirretyt päiväkotilapset ja henkilökunta herättävät huolta kunnassa.

Myös päiväkodin väistötilana toiminut Hiukon vanha koulurakennus on osoittautunut kelvottomaksi.

Euran teknisen toimen laatimaa lopullista raporttia sisäilmaongelmista kärsivästä rakennuksesta ei ole kuitenkaan vielä käytössä.

Euran kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtajan, eduskuntavaaliehdokas Ari Reunasen (sd.) mitta epäonnistuneiden tilaratkaisujen suhteen on nyt täynnä.

- Etukäteen kiirineet tiedot kertovat, että jo nenälläkin haistaa tilojen epäterveellisyyden. Euran tekniselle toimelle on annettu jo niin paljon aikaa hoitaa lapsille terveelliset päiväkotitilat, että nyt kaikkien kärsivällisyys alkaa tulla loppuun, kritisoi Reunanen.

Reunanen huomauttaa, että kunnan kasvatus- ja opetuslautakunta antoi jo lähes kuukausi sitten järjestetyssä kokouksessaan selvän viestin tila-asioiden kuntoon laittamisesta Euran tekniselle toimelle.

Vaatimuksista huolimatta aikaa on tuhrattu viikkotolkulla.

 Lasten vanhemmilla on oikeus luottaa siihen, että lapset voivat huoletta mennä terveellisiin tiloihin päivähoitoon. Samaten henkilökunnalla tulee olla oikeus työskennellä kunnon olosuhteissa. Nyt on teknisen toimen hoidettava oma osuutensa.