Armovuosikeräys osoitti tarpeellisuutensa

Satakunnan poliisilaitoksen ja puolustusvoimien viime viikolla yhteistyönä järjestämän laittomien räjähteiden ja ampuma-aseiden armovuosikeräyksen aikana saatiin yhteensä 236 ilmoitusta noudettavissa olevista ampuma-aseista, räjähteistä tai ampumatarvikkeista.

Ilmoituksista 97 koski räjähteitä tai ampumatarvikkeita ja 142 koski ampuma-aseita. Keräysaikana ehdittiin noutaa ja kirjata 69 kivääriä, 40 haulikkoa, 52 pistoolia ja 2 sarjatuliasetta.

Osa pyydetyistä noudoista on suuren ilmoitusmäärän vuoksi vielä toteuttamatta. Poliisi tulee viimeistään lähiviikkoina ottamaan yhteyttä näihin ilmoittajiin ja sopimaan vielä noutamatta olevien aseiden ja ampumatarvikkeiden noutoajankohdan.

Sotilasräjähteitä kerättiin 17 erilaista ammusta ja kranaattia sekä 13 kranaatin iskusytytintä. Siviiliräjähdysaineita (esim. dynamiittia) kerättiin 157 kg ja erilaisia patruunoita 520 kg. Lisäksi kertyi jonkin verran nalleja, ruutia ja pyroteknisiä välineitä.

Poliisin mukaan nyt kerätyn materiaalin suuri määrä osoittaa armovuosikeräysten järjestämisen jatkossakin tarpeelliseksi, jotta mahdollisimman suuri osa luvattomista tai tarpeettomista ampuma-aseista tai räjähtävästä materiaalista saataisiin pois turvallisuutta vaarantamasta.