Kesäteatteriarvio: Onko nainen todellakin kaiken takana?

Sieravuoren kesäteatterissa nähdään Matin ja Tepon musiikilla höystetty musiikkikomedia Kaiken takana on nainen.

| Päivitetty

Matin ja Tepon tutut kappaleet kuljettavat Teatteriyhdistys Faken hyvin laulettua, soitettua ja hersyvän hyväntuulisesti näyteltyä musiikkikomediaa eteenpäin Sieravuoren kesäteatterissa.

Einon (Aki Mäki) ja Kirstin (Susanna Pihlaja) parisuhdetta sekä yleisesti miehisyyttä ja naiseutta huumorin kautta käsittelevä näytelmä on mukava kesäillan viihdyttäjä.

Sekä vauhdikkaista kappaleistaan että kauniista balladeistaan tunnettujen Ruohosen veljesten kappaleet istuvat hienosti Tiina Brännaren ja Eppu Nuotion käsikirjoittamaan tarinaan.

Kaiken takana on nainen lähtee liikkeelle siitä, kun Einoon kyllästynyt Kirsti päättää heittää miehensä pihalle. Samalla Einolta menee työpaikkakin alta.

Mies päätyy ostamaan kokonaisen kaupungin, jonka hän julistaa olevan jatkossa "poikain paratiisi" ilman yhtäkään naista.

Täysiveristä kesäteatteripläjäystä maustavat anopit (Sari Suominen ja Eija Koivunen), seksuaaliseen vähemmistöön kuuluva Bude (Markus Vatka) sekä ikuinen mammanpoika (Perttu Suominen).

Heidän lisäkseen näytelmässä on useita muita hykerryttävän hauskoja roolihahmoja, joiden ilmeikästä esiintymistä ei voi nauramatta katsoa.

Koko viihdepakkauksen kruunaa loistava house-bändi The Stonewalls, jonka kapellimestari Tommi Stenvall on sovittanut esityksen musiikin.

Monilahjakkaan ohjaajan Lauri Ketosen musiikillinen osaaminen kuuluu näytelmässä; laulut soivat päällisin puolin puhtaina, ja erityisesti pääosassa olevien Aki Mäen ja kaunissointuisen Susanna Pihlajan laulua on nautinnollista kuunnella.

Myös muut esiintyjät hoitavat lauluosuutensa hyvin, ja Hanna-Riikka Nordmanin suunnittelemat koreografiat osuvat nappiin.

Tarjoilijaa, jooga-opettajaa ja Kmiestä esittävä Hermanni Jakonen intoutuu esittämään välillä jopa niin huikeita akrobatioita, että tällaista täti-ihmistä melkein hirvittää.

Alkupuolella hieman tummiakin sävyjä saava näytelmä pääsee täyteen vauhtiinsa väliajan jälkeen, ja humoristisia kohtauksia riittää.

Näytelmä muistuttaa, että ihminen kuitenkin lopulta tarvitsee toista ihmistä, eikä mikään muuri voi sitä estää.

Kaiken takana on nainen -musiikkikomedia on jo toinen Teatteriyhdistys Faken Sieravuoren lomakeskukseen tuomista esityksistä. Viime kesänä Fake esitti siellä Badding-musikaalia.

Lomakeskukseen ensimmäistä kertaa saapuvat voivat olla hieman hämillään, sillä paikasta ei löydy mitään opastetta, jossa kerrottaisiin, missä kesäteatteri sijaitsee. Toivottavasti Sieravuori korjaa tilanteen pikaisesti, sillä näytelmää esitetään kaikkiaan vain 10 kertaa. Viimeinen näytös on 31.7.

Kaiken takana on nainen / Sieravuoren kesäteatteri

  • Käsikirjoitus: Tiina Brännare ja Eppu Nuotio

  • Ohjaus: Lauri Ketonen

  • Koreografia: Hanna-Riikka Nordman

  • Rooleissa mm: Aki Mäki, Susanna Pihlaja, Sari Suominen, Eija Koivunen, Markus Vatka, Enni Toivonen, Mari Viljanen, Perttu Suominen, Kalle Klotz ja Hermanni Jakonen.

  • Musiikki: The Stonewalls

  • Ensi-ilta: 9.7.2019

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut