Arvio: Rauman talouden pohjakosketus takana

Maanantaina otetussa ilmakuvassa näkyy Rauman Lakarin logistiikka- ja yritysalue sekä sinne liikennettä syöttävä Luostarinkylän eritasoliittymä. Kuva: Esa Urhonen

Rauman kaupungin talous on oikenemaan päin perättäisten tappiovuosien jälkeen. Tavoitteeksi on otettu, että talous on jälleen tasapainossa vuoden 2018 lopussa. Kaupungin suunnittelujohtaja Asko Aro-Heinilä sanoo uskovansa, että tämä tavoite saavutetaan. Pohjakosketus on hänen mielestään jo otettu, ja nyt suunta on ylöspäin.

– Suunta on oikea, mutta matkaa on, ja sitä täytyy tehdä. Se ei tule itsestään. Järkevää ja tiukkaa taloudenpitoa täytyy jatkaa, Aro-Heinilä sanoo.

Rauman puolivuotisraportti ennustaa, että alijäämää olisi tänä vuonna tulossa lähes 7,4 miljoonaa euroa. Aro-Heinilä muistuttaa, että puolivuotisraportti on usein ollut kaupungin varsinaista tilinpäätöstä karmeampaa luettavaa.

– Viime vuoden ja tämän vuoden puolivuotisraporteissa on iso ero. Kyllä se tältä vuodelta on parempaa luettavaa. Vaikka se on synkkä, oli se vuosi sitten synkempi, hän huomauttaa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.