Asiantuntija neuvoo hakemaan kesätöitä avoimin mielin eri aloilta

Hakemisessa korostuvat oma innokkuus ja motivaatio, mutta kannattaa hyödyntää myös verkostoa ja somea.

Valtaosa nyt auki olevista kesätyöpaikoista on tarkoitettu täysi-ikäisille. Esimerkiksi Duunitorilla oli tiistaina auki runsaat 6 100 kesätyöilmoitusta, mutta niistä vain noin 150 soveltui alle 18-vuotiaille.

– Näin on aiempinakin vuosina ollut. Totta kai se on siinä mielessä sääli, että kun näillä nuoremmilla, eli alle 18-vuotiailla, on myös erityisen paljon intoa päästä kesätöihin. Mutta on hyvä pitää mielessä, että nuoremmille ja kokemattomammille avautuu kuitenkin yleensä enemmän mahdollisuuksia sitten keväämmällä, sanoo Duunitorin viestintäpäällikkö Maiju Karhunen.

Nuoria hän neuvoo, että liikkeellä kannattaa olla avoimin mielin ja kesätyöpaikkoja kannattaa hakea eri aloilta. Hakemisessa korostuvat oma innokkuus ja motivaatio.

– Kannattaa hyödyntää omia verkostoja ja toisaalta myös sosiaalisen median voimaa.

Myös Rakennusliiton sopimusalavastaava Jarmo Järvinen kertoo, että moni yritys ei ota työmaallensa kuin täysi-ikäisiä. Kesätöihin palkataan muitakin kuin alan opiskelijoita.

– Olen tuolla kiertäessä huomannut, että aika monesti on jotain kontaktia sinne rakennusalaan, joku sukulainen tai oma vanhempi siellä töissä, mitä kautta kesätyöpaikka sitten löytyy, Järvinen sanoo.

Luo mielikuvaa yrityksestä

Kesätyöntekijöitä hakeville yrityksille Duunitorin Karhunen vinkkaa, että nuoria kannattaisi tavoitella myös sosiaalisen median puolelta, kuten Tiktokista.

– On selvää, että suurin osa nuorista kääntyy edelleen työnhakusivustojen puoleen, mutta he hyödyntävät paljon myös Googlea ja sosiaalista mediaa. Sosiaalisen median merkitys korostuu vuosi vuodelta, ja siihen kannattaa ehdottomasti kyllä panostaa.

Sosiaalisessa mediassa voidaan luoda työnantajamielikuvaa, mutta sen kannalta on tärkeää myös hoitaa kesärekrytoinnit kunnolla. Tieto hyvistä kokemuksista voi kantaa laajemmallekin ja vaikuttaa myös siihen, miten tulevaisuuden rekryt sujuvat.

– Ne nuorethan ovat niitä meidän rautaisia ammattilaisia tulevaisuudessa, Karhunen muistuttaa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut