Asiantuntijat pohtivat Raumalla: Miten taide ja rakentaminen voivat yhdistyä?

Taiteen ja rakentamisen asiantuntijat kokoontuvat ensi torstaina Raumalle pohtimaan taiteen ja rakentamisen yhteensovittamista.

| Päivitetty

Julkiset tilat voivat olla muutakin kuin "valkoisia kuutioita".

Tästä lähtökohdasta käynnistyy ensi viikon torstaina 21.11. Raumalla pidettävä Taide käyttöön -seminaari, joka kokoaa laajan asiantuntijajoukon pohtimaan taiteen ja rakentamisen yhdistämistä.

- Taide on tärkeää ihmisten identiteetille. 70 prosenttia suomalaisista haluaa tutkimusten mukaan nähdä taideteoksia arkisissa ympäristöissä, kuten asuinalueilla, kouluissa, päiväkodeissa ja työpaikoilla, muistuttaa Rauman museo- ja kulttuurijohtaja Risto Kupari.

Parhaillaan Raumalla on menossa prosenttiperiaatteen mukainen taidehanke Pohjoiskehän koulussa. Prosenttiperiaate tarkoittaa periaatteellista päätöstä käyttää noin prosentti rakennuksen määrärahasta taiteen hankintaan.

Lähivuosina Raumalle on tulossa iso taidehankinta uuden Karin kampuksen rakentamisen myötä. Kampuksen kustannusarvio on yli 60 miljoonaa euroa. Risto Kupari on tehnyt kampustyöryhmälle ehdotuksen kolmen kuvataiteilijan palkkaamisesta mukaan suunnitteluun.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut