Asko Aro-Heinilä "pysyvästi lomalle" maaliskuun alussa – uuden maakuntajohtajan valinta käynnistyy jo syyskuussa

Maakuntajohtajaksi Aro-Heinilä siirtyi Rauman kaupunkikehitysjohtajan virasta. Työurallaan hän on profiloitunut vahvasti elinkeinoasioihin.

| Päivitetty

Satakunnan maakuntajohtajana vuodesta 2016 työskennellyt raumalainen Asko Aro-Heinilä jää eläkkeelle ensi vuoden elokuun alussa.

– Henkilökohtainen eläkeikä tulee silloin täyteen. Olen pitkään sanonut, etten aio sen yli olla. On aika tehdä tilaa vereksille voimille, kommentoi Aro-Heinilä.

Vaikka virallinen päivä on melko kaukana, käynnistyy seuraajan haku varsin rivakalla aikataululla.

Asia tulee maakuntahallituksen esityslistalle syyskuun 26. päivän kokoukseen. Paikka on tarkoitus julistaa haettavaksi heti seuraavana päivänä.

– Haku kestänee kolmisen viikkoa. Tavoitteena on, että maakuntavaltuusto pääsee valitsemaan seuraajani joulukuun kokouksessaan, kertoi Aro-Heinilä.

Uuden maakuntajohtajan toivotaan voivan aloittaa työnsä maaliskuun alussa. Silloin Aro-Heinilä jää lomalle. Pysyvästi kuten hän tarkentaa.

Kun noita päivämääriä vertailee, niin onko pitämättömiä lomia tosiaan viisi kuukautta?

– Kun jo kertyneet ja vielä kertyvät lasketaan yhteen, niin kyllä lomapäiviä toistasataa kertyy, vahvisti Aro-Heinilä.

Viime vuonna mieheltä "paloi" lomia, kun hän johti väliakaista vate-toimielintä. Sellainen valmisteli uuden hyvinvointialueen toimintamallia.

Sen jälkeen Aro-Heinilä toimi oman virkansa ohella Satakunnan hyvinvointialueen väliaikaisena johtajana ennen Kirsi Varhilan valintaa.

Vaikka eläkkeelle siirtymisen aikataulu perustuu omaan eläkeikään, osuu ajoitus hienosti lankulle myös niin sanotusti isommassa kuvassa.

– Uusi maakuntajohtaja pääsee ottamaan johtajuuden haltuunsa ennen ensi kevään eduskuntavaaleja. Niillä on suuri merkitys, koska uuden hallituksen linjaukset vaikuttavat maakuntajohtajan työhön. On hyvä, että uusi nainen tai mies pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä, arvioi Aro-Heinilä.

Maakuntajohtajaksi Aro-Heinilä siirtyi Rauman kaupunkikehitysjohtajan virasta. Työurallaan hän on profiloitunut vahvasti elinkeinoasioihin.

Otsikkoa korjattu hieman. Ei tämän kuun aikana, vaan syyskuussa - joka alkaa vasta huomenna.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut