Astianpesukoneen luukku syttyi palamaan Eurajoella


Ainekset suurempaan rakennuspaloon olivat lähellä maanantaina iltapäivällä Eurajoen Lauhtuntiellä, jossa astianpesukoneen luukku syttyi palamaan kesken pesun.

Talon emäntä ihmetteli outoa ääntä, joka kuului käynnissä olevasta astianpesukoneesta. Hetken kuluttua koneen etuosasta alkoi muodostua savua. Nainen irrotti sähköpistokkeen seinästä, mutta silti koneen etuluukun savuaminen jatkui, ja sen pinta tuntui kuumalta.

Pelastuslaitoksen tullessa paikalle luukku oli jo niin palanut, että koneen säätönappulat olivat kuumuuden takia pudonneet lattialle ja sulattaneet muovisen lattiamaton.

Savusukeltajat pelastivat käryn keskeltä talon kissan ja kanin, jotka voivat hyvin.

– Ilmeisesti ohjelmistokoneistoon tullut oikosulku sytytti luukun sisällä olevan uretaani-eristeen palamaan, mutta onneksi palo ei ehtinyt levitä keittiökalusteisiin tai muihin rakenteisiin, toteaa päivystävä palomestari Harri Salonen.

Salonen muistuttaa, että sähkölaitteen jättäminen päälle ilman valvontaa on aina riski. Tämäkin astianpesukone oli vain noin viisi vuotta vanha. Onneksi palonalku ehdittiin havaita ajoissa.