Asukkaat jahtasivat öisiä kulkijoita Reilassa

Asukkaat jahtasivat epäilyttävästi liikkuneita kolmea autokuntaa Pyhärannan Reilassa torstain ja perjantain välisenä yönä.

Kotiinsa töistä iltavuorosta ennen puolta yötä palaava kyläläinen kiinnitti huomiota epävarmasti edellään liikkuneeseen autoon Rantatiellä. Hän epäili kuskin olevan humalassa ja ilmoitti asiasta poliisille. Varmuuden vuoksi mies päätti lähteä seuramaan autoa.

Auto ja sen kyydissä olleet kaksi miestä kävivät ensin kylän rannassa ilmeisesti katsastamassa veneitä ja niiden moottoreita. Yksinään liikkunut mies ei uskaltanut mennä lähemmäs vaan kutsui apuun tuttuja kyläläisiä.

Apuvoimien ehtiessä paikalle miehet olivat siirtyneet kunnan venesatamaan. Porukalla kyläläiset kyselivät miesten tarkoitusperiä. He olivat omien selitysten mukaan menossa kaverin mökille. Kaksikko lähti Reilasta kohtia Uuttakaupunkia.

Poliisi tavoitti heidät pian sen jälkeen. Kaksikko oli polisille entuudestaan tuttu, mutta tällä kertaa autosta ei löytynyt mitään epäilyttävää. Samoihin aikoihin Rauman suunnalta tuli kaksi ulkomaalaisissa rekisterissä olevaa autoa. Ne kääntyivät Rihtniemen suuntaan.

Toinen autoista lähti ilmeisesti melko pian takaisin Rauman suuntaan. Toisessa autossa oli kolme henkilöä ja he ajoivat autollaan aivan Rihtniemen kärkeen asti. Auto kierteli Rihtniemessä melko tovin ja autoa seuranneen mukaan siitä poistui jossain vaiheessa kaksi henkilöä.

Ihan verekseltään miehiä ei saatu kiinni, mutta tiedot autoista on välitetty poliisille.