Asukkaiden tiedot hyödyksi kaavoituksessa uudella tavalla Raumalla

Kaavoitusarkkitehti Hanna Elo on iloinen, että voi hankkeen puitteissa panostaa uudenlaisen selvityksen kehittämiseen. Kuva: Esa Urhonen

Rauman kaupunki valmistelee Kodiksamin, Kuolimaan ja Mäentaan osayleiskaavaa. Tausta-aineistoksi toivotaan asukkaiden kokemuksia, näkemyksiä ja tietoja, joita on jo saatukin kahden eri tilaisuuden turvin.

- Lisäaineisto on edelleen tervetullutta. Kyselyn voi täyttää sähköisesti osoitteessa https://query.eharava.fi/1942 Minulta saa tarvittaessa apua ja lisätietoa, kertoo kaavoitusarkkitehti Hanna Elo.

Raumalla on ollaan ensimmäisinä asialla Suomessa ja ilmeisesti Euroopassakin Elon tutkimusten perusteella. Työtä tehdään vuoden loppuun Leader-hankkeen puitteissa.

- Näin systemaattisesti asukkaiden kokemuksia ja näkemyksiä ei ole ennen kerätty. Uraa uurtavaa on tavoite nostaa asukkaan oma näkemys ja paikannimiin kirjoitettu perimätieto esille sekä yhtä tärkeäksi työkaluksi kaavan laadinnan taustalle kuin arkeologiset suojelukohteet.

Elo sai idean uudenlaisesta kaavoitustyökalusta, kun työsti ensin Unajan, Voiluodon ja Anttilan osayleiskaavaa sekä jatkoi pohjoisten kyläalueiden osayleiskaavaa.

- Viime kädessä halutaan turvata kylien säilyminen luonteikkaina ja elinvoimaisina myös tulevaisuudessa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.