Asuminen Seminaarinmäellä Rauman päättäjien puntariin

Asemakaavamuutos etenee ja myös kaupungin kiinteistökaupat ovat toteutumassa.

Vanhana johtajan asuntona tunnettu Seminaarinmäen hallintorakennus vuodelta 1898 on mahdollista jatkossa ottaa asuinkäyttöön. Kaupunki on ostamassa tätä ja kahta muuta rakennusta Seminaarinmäeltä.

Asumista Rauman Seminaarimäelle tuova asemakaavamuutos etenee ensi viikolla Rauman kaupunginhallituksen käsittelyyn. Kaavamuutos vaatii myös kaupunginvaltuuston hyväksynnän. Kaavaehdotuksessa on mukana kritiikkiä kerännyt Seminaarinmäen kulmauksen uusi liike-asuinkerrostalo. Sijaintipaikka on kadunsuuntaisesti Satamakadun puolella.

Uudistuksessa myös muuta asumista on tulossa alueelle. Asuinkäyttöön on mahdollista muuttaa hallintorakennus, Artika ja Paja.

Tyhjillään olevien kiinteistöjen asuttamista on vastutettu Kampusrauha-adressilla, jossa ovat olleet aktiivisina kampuksen opiskelijajärjestöt, Turun yliopiston ylioppilaskunta ja Myllymäen Kilta.

Rauma ostaa kolme

Kaavamuutoksen yhteydessä Rauman kaupunki ja Suomen Yliopistokiinteistöt Oy solmivat kiinteistökaupat. Suunnitelmista on uutisoitu jo vuosia aiemmin (LS 1.12.1017), mutta nyt ne ovat toteutumassa.

Kaupan kohteena ovat hallintorakennus, Artika ja Paja maapohjineen. Lisäksi kaupunki ostaa Satamakadun ja Seminaarinkadun kulmauksen kerrostalotontin. Myyjä vastaa tontilla olevan vanhan ruokalarakennus Kulinariumin purkukuluista.

Kaupunginhallitus käsittelee kauppoja niin ikään ensi viikolla. Kaupan ehtona on, että Seminaarinmäen asemakaavan muutos saa lainvoiman.

Rakennuksien ja niiden maapohjien kauppahinta on 708 658 euroa. Uuden kerrostalotontin hinta on 500 000 euroa. Kauppahinta perustuu Newsec Valuation Oy:n laatimaan arvioon.

Ostettavat rakennukset

Seminaarinmäen hallintorakennus on alkujaan toiminut seminaarin johtajan asuntona.

Rakennus on valmistunut vuonna 1898.

Sen laajempi saneeraus on tehty vuosina 1974–1976.

Kolmikerroksisen rakennuksen kokonaispinta-ala on 974 neliömetriä.

Myös Artika-rakennus on vuodelta 1898.

Kaksikerroksisen rakennuksen kokonaispinta-ala on 542 neliömetriä.

Alun perin rakennus toimi seminaarin verstaana.

Viimeksi rakennuksessa on ollut kuvataideopetuksen sekä oppilasjärjestön tiloja.

Paja-rakennus on rakennettu 1800-luvun lopussa, eikä sitä ole oleellisesti muutettu.

Rakennus on ollut varastona. Pajan pinta-ala on 80 neliömetriä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut