Asunto-osakeyhtiö vaati Rauman kaupungilta palkkiota sähköpotkulautojen siirroista

Periaatteellinen ratkaisu: ei kuulu lain mukaan kaupungin vastuualueeseen, eikä ole peruste palkkion maksamiseen.

| Päivitetty

Kuvan sähköpotkulaudat eivät liity tapaukseen. Arkistokuva: Juha Sinisalo

Jalkakäytävälle Vanhassa Raumassa parkkeerattujen sähköpotkulautojen siirtäminen on johtanut korvausvaatimusprosessiin. Asunto-osakeyhtiön edustaja lähetti siirrosta viime vuoden puolella Rauman kaupungille 200 euron palkkiolaskun, jonka kaupunki on torjunut viranhaltijapäätöksellä.

Rahallista palkkiota vaadittiin Kuninkaankadun jalkakäytävällä olleiden potkulautojen siirtämisestä. Palkkiota vaatinut katsoo siitä aiheutuneen peruste palkkioon kaupungilta.

Rauman kaupungin kunnallistekniikan johtaja Jaakko Aerila toteaa asiasta käydyn lainopillista selvittelyä ja neuvotteluja asianomistajan kanssa, mutta neuvotteluteitse ei asian ratkaisu edennyt. Siksi kaupunki päätyi tekemään ratkaisunsa, että lasku on perusteeton, ja katsoo sen olevan palkkiovaatimuksen esittäneen ja potkulautojen omistajayrityksen välinen asia.

Laskun maksamisesta kieltäytymisen perusteluna on, ettei Rauman kaupunki tienpitäjänä ja tien kunnossapidosta vastuullisena ole vastuussa siitä, jos sähköpotkulautoja on jätetty jalkakäytävälle. Hyväksyntä olisi saattanut johtaa ennakkopäätöksenä uusiin palkkiovaatimuksiin.

– Sähköpotkulaudat eivät kuulu kunnossapitolain tarkoittamaan vastuualueeseen, vaan sähköpotkulaudoista vastaa kyseinen toimija. Sähköpotkulautojen vuokraus on markkinaehtoista toimintaa ja lautojen siirtämisestä vastaa kyseiset sähköpotkulaudat omistava yritys. Sähköpotkulautojen siirrot eivät ole kaupungin vastuualaa, kaupunki toteaa päätösperusteluissaan.

Päätökseen voi hakea muutosta määräaikana oikaisupyynnöllä. Oikaisuvaatimusviranomaisena asiassa on Rauman kaupungin tekninen valiokunta.

Kari Suni

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut