Asuntojen ylitarjonta on purkautumassa Raumalla

Tiia Linnala ja Jermaine Walker tutustuivat sunnuntaina iltapäivällä Oili Kuusisen esittelemään omakotitaloon Rauman Uotilassa. Kuva: Juha Sinisalo

Suomen asuntokaupan kokonaisarvo nousi viime vuonna 19 miljardiin euroon. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton arvion mukaan asuntokaupassa oli viime vuonna nousua 14 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Myyntipäällikkö Marko Aalto Länsi-Suomen OP-Kiinteistökeskuksesta arvioi, että suuntaus oli samansuuntainen myös Raumalla.

– Asuntokauppa oli viime vuonna pirteämpää kuin vuonna 2016 ja paljon pirteämpää kuin vuosina 2014 ja 2015, Aalto toteaa.

Taustalla on muun muassa Rauman ja Turun telakoitten vaikutusta: Raumalta käydään töissä myös Turussa – ja myös Uudenkaupungin autotehtaan työntekijämäärän kasvu on heijastunut Raumalle. Lisäksi HKScanilla on Raumalla paljon uutta henkilökuntaa.

Asuntokauppa Fajanssin toimitusjohtaja Oili Kuusinen sanoo, että suurta muutosta asuntokaupassa ei ole vielä koettu, mutta nyt ollaan lähestymässä tavanomaista asuntojen kauppamäärää.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.