Asuntomessut siirtyivät Porista Kouvolaan – esillä aiempia vuosia enemmän korjausrakentamisen ratkaisuja

Sisustamisen ja rakentamisen trendit ovat esillä asuntomessuilla Kouvolassa. Kuva: TAVATON media

Viime vuonna asuntomessut värittivät Porin superkesää, ja aivan kohtapuolin avautuu jo uusi messualue – tällä kertaa Kouvolan Pioneeripuistossa.

Asumisen nykykuvaan ja tulevaisuuden ratkaisuihin pääsee tutustumaan yli 30 erilaisessa messukohteessa. Kouvolassa uusin asuminen yhdistyy 1900-luvun alussa rakennettuun punatiiliseen kasarmialueeseen. Historiallinen miljöö täydentyy asuntomessujen myötä viihtyisillä puisto- ja virkistysalueilla sekä moderneilla pientaloilla.

– Vanha kasarmialue muutetaan asuinkäyttöön. Tämä liittyy isompaan täydennysrakentamisen kokonaisuuteen Suomessa ja alueiden käyttötarkoituksen muuttamisen ilmiöön. Vanhojen alueiden käyttötarkoituksen muuttaminen asuinkäyttöön on kestävää ja ekologista, mutta myös kaupunkikuvallisesti eri aikakaudet rikastavat ympäristöämme ja ovat osa meidän kulttuurihistoriaa, Suomen asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio kuvailee.

Kesän 2019 asuntomessuilla esitellään aiempia vuosia enemmän korjausrakentamisen ratkaisuja ja oppeja.

Pioneeripuistossa on huomioitu myös eri elämänvaiheissa olevien asukkaiden tarpeita. Esillä on kymmenen pientaloa, kaksi paritaloa, neljä vuokra-asuntokohdetta, korjausrakentamisen kohteita sekä Virkkulankylän kolme asuinrakennusta, liikkumisen alue ja minitaloalue.

– Olemme suunnitelleet messualueen kokonaisuuden niin, että 4–5 tunnin messuvierailun aikana on mahdollisuus saada kattava kuva pientalorakentamisesta, korjausrakentamisesta, sisustamisesta sekä uusista asumisen palveluista, operatiivinen johtaja Heikki Vuorenpää Suomen asuntomessuilta kertoo.

Kouvolan asuntomessut ovat avoinna 12.7.–11.8.

Lisää aiheesta

Porin asuntomessujen parhaaksi kohteeksi valittiin korjausrakentamiskohde Bunkkeri

Porin helteisillä asuntomessuilla vieraili 120 000 henkeä

Vanhan Rauman idylli esillä Porin asuntomessuilla – mikset poikkeaisi meilläkin?

Pitkä prosessi asuntomessukohteeksi - kiinnostavia kohteita Raumalla kyllä riittää