ATTR: Satakunnan koronatilanne lähestyy jo perustasoa – suositukset ennallaan

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) kokoontui torstaina tekemään arvion koronavirustilanteesta.

ATTR:n mukaan Satakunta on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa, mutta perustaso lähenee. Tartunnat ovat edelleen vähentyneet: viikolla 35 tartuntoja oli Satasairaalan omien tilastojen mukaan 31, kun edellisviikolla tartuntoja oli 45.

Tartunnanlähde saatiin viikolla 35 selvitettyä 81 prosentissa tapauksista. Aiempia viikoja suurempi osuus tartunnoista oli ulkomailta, Turkista viisi tapausta, Virosta yksi ja Ruotsista yksi.

Satasairaalassa ei ollut torstaina erikoissairaanhoidossa koronapotilaita. Terveyskeskuksen vuodeosastoilla ei myöskään ollut koronapotilaita. Näytteiden otto, matkalta palaavien testaus, tartunnanjäljitys ja rokottaminen vievät ATTR:n mukaan erittäin paljon terveydenhuollon voimavaroja.

Koronasta johtuvat suositukset pysyvät maakunnassa ennallaan. THL:n antamaa uutta maskisuositusta odotellaan jo ensi viikolla. ATTR:n mukaan on edelleen tärkeää käyttää maskia tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää.

Raumalla on lisäksi käytössä kaupungin itse päättämä 75 prosentin täyttöaste julkisissa tiloissa.