Augustin Kalaaseille ja Kiperi Festivaaleille kaivattiin lisää kävijöitä

J. Karjalainen oli perjantaina Augustin Kalaasien ykkösnimi, ja monet kuulijat saapuivatkin paikalle vasta juuri hieman ennen yhdeksää ja keikkasetin alkua. Kuva: Maija Männistö

Viikonloppuna Rauman seudulla päivänvalon näki kaksi uutta tapahtumaa, kun Poroholmassa järjestettiin Augustin Kalaasit ja Eurassa vietettiin Kiperi Festivaaleja.

Poroholman lomakeskuksen tapahtuma houkutteli paikalle kahden päivän aikana noin 1 400 kävijää.

– Tapahtuma oli varmasti yleisölle mieluinen. Alueella oli sopivasti tilaa, ilmat olivat lopulta täydelliset ja elokuun pimeässä illassa vietettiin mukavaa tapahtumaa, Riku Räsänen tunnelmoi.

– Ihmisiä olisi saanut olla vielä kuitenkin noin viitisensataa enemmän. Nyt tapahtuma oheismyynteineen tulee juuri ja juuri kattamaan kaikki kulut.

Myös Eurassa järjestetty musiikki- ja lähiruokatapahtuma Kiperi Festival olisi kaivannut lisää kävijöitä. Tapahtuman yleisötavoite oli noin 2 000 henkeä, kun lippuja myytiin vain noin 150 kappaletta.

– Olisihan ihmisiä saanut olla noin kaksikymmentä kertaa enemmän, mutta nyt on saatu ensimmäinen vuosi pois alta, luonnehtii yrittäjä Markku Pekonen.

Vaikka kävijämäärä jäikin huomattavasti tavoitteesta, on jo tehty päätös, että Kiperi Festival järjestetään myös ensi vuonna, joskin tapahtuman ajankohta tulee muuttumaan.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.