Auramaalle uusi korjaamo Euraan - investoinnin arvo voi nousta 5 miljoonaan euroon

Suurella satsauksella yhtiö saa noin 3000 neliön rakennuksen, johon tulee korjaamo ja pesulinja. – Autojen mitat kasvavat, joten tarvitsemme isomman ja nykyaikaisemman korjaamon, perustelee Kalle Auramaa.

Kuljetusliike Auramaa toteuttaa 4–5 miljoonan euron investointinsa Euraan koronakriisistä huolimatta suunnitellussa aikataulussa.

– Kauppa rakennusliikkeen kanssa tehtiin ennen koronaa, mutta ei sitä siirtämäänkään ruveta. Tämä on ollut suunnitelmissa useamman vuoden. Rakennustyöt alkavat kahden viikon sisällä ja valmista pitäisi olla vuoden loppuun mennessä, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Kalle Auramaa.

Suurella satsauksella yhtiö saa noin 3000 neliön rakennuksen, johon tulee korjaamo ja pesulinja.

– Autojen mitat kasvavat, joten tarvitsemme isomman ja nykyaikaisemman korjaamon, perustelee Auramaa.

Rakennuksen hinta on tiedossa. Lopullinen kokonaiskustannus liikkuu sen mukaan mitä laitteistoja sisälle tulee.

Lappeenrantaan uusi terminaali

90-vuotias perheyhtiö Auramaa on muutenkin investoinut paljon tiloihinsa. Lappeenrantaan valmistui juuri uusi terminaali. Se otetaan käyttöön ensi viikolla.

– Siellä kiinteistön piha alkoi käydä ahtaaksi. Toinen tekijä oli, että Lappeenrannassa olimme vuokralla. Nyt omistamme kaikki tilat, joissa toimimme. Olemme todenneet sen paremmaksi. Toimimme pitkäjänteisesti ja saamme juuri sellaiset tilat kuin haluamme, kertoo Auramaa.

Elintarvikkeita liikkuu nyt paljon

Koronavirus näkyy Auramaan toiminnassa monin tavoin.

– Tosi tarkkana olemme sen suhteen, ettei sairaana tulla töihin. Autojen hytit desinfioidaan aina, kun kuljettaja vaihtuu. Suojavarusteiden käyttöä on lisätty, luettelee Auramaa esimerkkejä.

Toistaiseksi Auramaalla on riittänyt kuljetettavaa ja kuljettajat ovat pysyneet terveinä.

– Tilanne on vielä ihan kohtalainen. Meillä on paljon elintarvikekuljetuksia. Ne ovat jopa hieman lisääntyneet, kun ihmiset ovat hamstranneet tavaraa. Lisäksi kevään sesonkituotteita liikkuu.

Auramaa lisää, että tilanne voi muuttua nopeasti.

Auramaa työllisti viime vuonna suoraan 430 ihmistä ja välillisesti yli 600. Omia ajoneuvoyhdistelmiä oli 130 ja alihankkijoilla lisäksi 150.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut