Aurat halkoivat maata Eurajoella

Myös muut kuin kisoihin osallistuvat pääsivät halutessaan kokeilemaan kyntämistä Vuojeon kartanolla hevoskynnön SM-kisojen yhteydessä. Sami Lappalainen ohjastaa Limppua ja Bläsiä. Kuva: Esa Urhonen.

Hevoset, kyntäjät ja ohjastajat ottavat toisistaan mittaa Vuojoen kartanolla hevoskynnön Suomen mestaruuskisoissa. Tapahtuma täyttää tänä vuonna pyöreät kymmenen vuotta. Oliko sen kunniaksi järjestetty jotain erityistä ohjelmaa?

– Se, että saimme Kari Vepsän tänne esiintymään, on tietysti erityisen hienoa. Lisäksi kyntäjiä on nyt enemmän kuin viime vuonna, eli kyllä ilmassa on juhlan tuntua, tapahtuman juontanut hevosmies Miika Åfelt arvioi.

Meeri ja Antti Korpi Uudenkaupungin Kalanista kisasivat hevoskynnön SM-kisoissa nyt neljättä kertaa. Omalla viljatilallaan he tekevät työt traktorilla, mutta hevosharrastuksesta pariskunta ei halua luopua, vaikka se rankkaa onkin.

– Haastetta tuo se, että hevoset eivät nykyään ole oikeasti tottuneet tällaiseen työntekoon, joten niitä on vaikea saada tekemään sitä, kun rutiinia siihen ei ole, Antti Korpi kertoo.

Mikä sitten saa jatkamaan harrastusta sen haasteista huolimatta? Mikä tekee hevoskynnöstä palkitsevaa? Korvet löytävät nopeasti useita vastauksia.

– Onnistumisen ilo, kun löytää ratkaisuja. Kisoissa vertaistuki ja vanhempien hevosmiesten kannustus tuntuu hyvältä.

LUE LISÄÄ KELLO 23.00 ILMESTYVÄSTÄ NÄKÖISLEHDESTÄ

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.