Auringonpimennystä bongailtiin Vanhassa Raumassa

Perjantaina puolilta päivin Vanhassa Raumassa moni kaupunkilainen kuikuili taivaalle kameran tai tumman suojuksen läpi. Talojen seinämille lankesi kelmeilevä valo, kun auringonpimennys koitti.

Yksi taivaan näkyä bongaamaan saapuneista oli Toni Lindholm, jonka kamerajalusta oli suunnattu aurinkoon Pyhän Ristin kirkon vieressä.

- Olen kierrellyt tässä muutamissa eri paikoissa. Kyllä ohikulkijatkin ovat kyselleet, että joko se aurinko on pimentynyt ja eräs nainen halusi kurkistaa näkyä kamerastani, Lindholm kertoo.

Hän ei niinkään ole innokas taivaankappaleiden liikkeiden seuraaja, mutta itsensä haastaminen valokuvauksellisesti kiinnosti ja sen vuoksi auringonpimennyskin oli merkattu kalenteriin hyvissä ajoin.

- Valotuksia saa tässä säädellä ja kuvankäsittelytaidotkin pääsevät koetukselle. Omaksi iloksi kuitenkin vaan kuvailen. Kavereille saatan somessa otoksia jakaa, Lindholm kertoi.

Pientä haastetta auringonpimennyksen taltiointiin toi osaltaan myös taivaan pilviharsot, jotka levittivät auringon valoa kuvatessa.

Auringonpimennys kesti kaiken kaikkiaan useita tunteja, mutta koko showta Lindholm ei kertonut ulkona tarkenevansa seurata. Ilmatieteen laitoksen mukaan auringonpimennys vaikutti myös lämpötiloihin.

#Auringonpimennys laski lämpötiloja Suomessa keskimäärin 0,7 astetta.

— Ilmatieteen laitos (@meteorologit) March 20, 2015